Florin Citu anunta ca restaurantele si hotelurile ar putea fi deschise la 100% din capacitate pentru persoanele vaccinate, de la 1 iunie VIDEO

Marti, 04 Mai 2021, ora 11:11
Autor: Alina Toma
Florin Citu anunta ca restaurantele si hotelurile ar putea fi deschise la 100% din capacitate pentru persoanele vaccinate, de la 1 iunie VIDEO
Premierul Florin Citu FOTO Facebook / Florin Citu

Premierul Florin Citu a declarat marti, 4 mai, ca este posibil ca de la 1 august sa se renunta la obligativitatea purtarii mastii, insa acest lucru depinde de rata de vaccinare. Acesta a sustinut ca de la 1 iunie ar putea exista insa o serie de facilitati pentru persoanele vaccinate, astfel incat restaurantele si hotelurile sa poate functiona la 100% din capacitate pentru cei imunizati.

Intrebat de jurnalisti daca este posibil sa se renunte la purtarea mastii, premierul a raspuns "Ne gandim la 1 august".

"Vreau sa le multumesc romanilor ca am avut o sarbatoare pascala linistita, fara niciun fel de evenimente. Oamenii au inteles sa respecte regulile in vigoare si se vede ca avem rezultate din ce in ce mai bune in ceea ce priveste rata de pozitivare", a declarat premierul, intr-o declaratie de presa.

Potrivit acestuia, niciun judet nu mai are rata peste 3 la mie, asta pentru ca s-au respectat masurile, iar rata de vaccinare a crescut.

Citu s-a referit din nou la tinta de 5 milioane de persoane vaccinate pana in iunie.

"Singura solutie de a scapa de pandemie este sa ne vaccinam", a afirmat premierul.

"Avem rezultate din ce in ce mai bune in ceea ce priveste rata de pozitivare, Bucurestiul este sub 3 la mie. De fapt nu mai este niciun judet peste 3 la mie. Campania de vaccinare a avut un efect pozitiv. M-am uitat la Bucuresti, Cluj, Constanta, toate sunt la peste 20% rata de vaccinare. Este clar ca in orase am avut un ritm puternic pe care trebuie sa-l pastram. Aceasta este legatura dintre vaccinare si scaderea ratei de pozitivare. Este ceea ce am spus de la inceput, sa avem pana la 1 iunie 5 milioane de persoane vaccinate.

De la 1 iunie putem vorbi de fara masca pe plaja, de exemplu, la munte, daca mergem in drumetie. Dar putem vorbi de facilitati pentru persoane vaccinate. De exemplu restaurate la capacitate 100% pentru persoane vaccinate. La fel al hoteluri, sa fie capacitate de 100% in ceea ce priveste persoanele vaccinate", a mai declarat Citu.

 Articol citit de 4639 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  johny54
  05.05.2021, 00:16
  pielea ursului din padure
  Catu nu s-a invatat minte , iese cu tot felul de bazaconii si previziuni, apoi sasu si ii trage cate una in freza aia de cutu, facandu-l de rusine, ca doar el la pus sa faca misto de el, pentru ca liberalii nu i l-au acceptat pe Ciuca prim ministru.
  Emigrantul-Anonim
  04.05.2021, 12:28
  ma florine, dupa ce vorbesti la TV te apuca sughitu! da, stii de ce?
  Exact! Audienta iti face "urari de bine/sanatate/prosperitate/noroc!" Mama ta e "des pomenita"!
  GeluC
  04.05.2021, 11:43
  Prudenta domnule catu ...
  Ar fi bine sa analizati atent situatia in jurul datei de 20 mai ...
  RexMundi
  04.05.2021, 11:18
  serios ?
  cel mai salb premier , la intrecut si pe ciorbelli cu taranii lui din pntcd cand tara era in incapacitate de plata! vai de mama lui cu "guvernul meu" cu tot ! hala de la hotoceanka ! bleah...
  Yzzy
  04.05.2021, 12:03
  Arriba EL GRANDE !!!
  Omul-pericol știe una si bună: tre' să-și atingă ținta de 5 milioane in iunie. In caz contrar, ajunge chiar el in pericol real de a fi "atins".
  Para el periglOSO, a disfrutar ;) ❤️

  https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=I8Bgpopfn7w
  Socialistwars
  04.05.2021, 11:48
  Baliverne bolsevice !
  Cel mai pr0st a fost Dancila.
  Cine esti ca sa ii evaluezi ?
  RexMundi
  04.05.2021, 12:26
  serios ?
  I Am A God ! you ? postac platit !
  razvanus
  04.05.2021, 12:24
  Unde pot călători persoanele fără test și vaccin..
  Cine nu are test și vaccin poate călători o zi sau mai multe in Romania.
  Se intoarce in aceiași zi sau doarme la cort, camping, gazdă/particulari, căsuțe, unele pensiuni, alte spații de cazare unde nu se cer.
  Emigrantul-Anonim
  04.05.2021, 12:23
  By the way:"Partea mea de Adevar"/V.Dancila:30RON?
  Cu 30 roni cumperi o Carte de Bucate!!