Premierul Florin Citu se intalneste joi cu o delegatie a PSD pentru discutii pe tema PNRR. Cu cine merge Ciolacu la intalnire

Joi, 20 Mai 2021, ora 08:58
2395 citiri
Premierul Florin Citu se intalneste joi cu o delegatie a PSD pentru discutii pe tema PNRR. Cu cine merge Ciolacu la intalnire
Florin Citu, premierul Romaniei, si Marcel Ciolacu, liderul PSD FOTO Hepta.ro

Premierul Florin Citu se intalneste joi, de la ora 15.00, cu o delegatie a PSD pentru a discuta despre Planul National de Redresare si Rezilienta. La randul sau, Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a confirmat miercuri seara ca va merge la intalnirea cu premierul Florin Citu insotit nu doar de colegi de partid, dar si de un reprezentant al mediului de afaceri si de un lider de sindicat, sustinand ca a luat decizia in conditiile in care nici patronatele, nici sindicatele nu au gasit "parghii" de a discuta cu premierul si atunci PSD a decis sa "inlesneasca" aceste discutii.

"Maine la ora 15.00 voi avea o intalnire cu reprezentantii PSD, exact pe acasta tema. La buget i-am spus domnnului Ciolacu sa vina sa-i prezint bugetul dar nu a venit, in pandemie i-am spus sa vina sa discutam dar nu a venit. Sa vedem maine daca PSD va da curs invitatiei sa discutam despre un program care ii intereseaza pe toti, PNRR. Deci maine la ora 15.00 e aceasta intalnire", a afirmat Florin Citu, la finalul sedintei de Guvern de miercuri.

"Eu nu pot decat sa ma bucur ca pana la urma primul ministru si-a gasit timp sa stea de vorba si cu opozitia pe PNRR, dar si mai mult ma bucura faptul ca s-au hotarat sa vina cu el transparent si sa il prezinte in Parlament.

Nu este nevoie de un vot, unele state au facut acest vot. (..) As vrea sa fiu foarte clar: acest plan nu e nici al puterii, nici al opozitiei, este al Romanei, statul roman si toata clasa politica trebuie sa aduca cat mai multi bani astfel incat nivelul de trai al romanilor sa creasca. Asta este logica", a fost replica lui Marcel Ciolacu, miercuri seara, la Romania Tv.

Acesta a mentionat ca PNRR este "un plan de reforma, nu pentru firmele cuiva, apropiate a celor de la putere sau firmele de consultanta ale altora".

"Maine am hotarat - pentru ca nu este un plan politic, nu e al puterii sau al opozitiei - am hotarat sa mergem cu doi reprezentanti, respectiv cu domnul Jianu din partea IMM-urilor si cu domnul Dumitru Costin din partea sindicatelor. M-a invitat pe mine si cu cine considera PSD sa mearga la aceste discutii.

Daca nici capitalul romanesc, firmele romanesti, cred ca cele mai afectate in pandemie, nu au gasit o parghie de dialog cu primul ministru, deci angajatorii, nici sindicatele nu au gasit aceasta parghie, respectiv sindicatele, sa aiba o discutie cu primul ministru, atunci o sa o inlesnim noi. O sa mai merg cu specialisti din PSD si nu in ultimul rand cu europarlamentarul Victor Negrescu care este si parghia intre partid si familia socialista europeana", a explicat Ciolacu.

Ciolacu a afirmat ca ar fi mers la discutia cu premierul inclusiv la Vama Veche.

"Nu ma deranja sa ma cheme nici la Vama Veche, ma duceam si acolo. Daca domnul Citu se simte mai confortabil la Vama Veche ma duceam si acolo, eu nu am astfel de mandrii", a adaugat liderul PSD.

Liderul PSD a precizat ca merge cu anumite solicitari, "cu mecanisme clare de implementare" in ceea ce priveste proiectele din PNRR.

Intalnirea cu PSD nu se afla pe agenda oficiala a premierului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
#Florin Citu, #marcel ciolacu, #PNRR , #stiri politice