Citu, dupa intalnirea cu reprezentantii hotelurilor si restaurantelor: Vrem ca toti romanii sa-si poata petrece concediul in tara

Marti, 06 Aprilie 2021, ora 14:31
1879 citiri
Citu, dupa intalnirea cu reprezentantii hotelurilor si restaurantelor: Vrem ca toti romanii sa-si poata petrece concediul in tara
Vaccinarea si respectarea masurilor sanitare raman solutiile sigure Foto: Facebook/Florin Citu

Premierul Florin Citu a afirmat ca doreste sa gaseasca solutii impreuna cu reprezentantii Organizatiei Patronale a Hotelurilor si Restaurantelor din Romania, pentru a redeschide industria ospitalitatii, in conditii de siguranta sanitara, asa incat lumea sa isi poata petrece concediul in tara.

"Vaccinarea si respectarea masurilor sanitare raman solutiile sigure in perspectiva redeschiderii acestui sector, asa cum ne-am propus, dupa 1 iunie", a subliniat seful Guvernului.

"Am avut astazi o intalnire foarte buna cu reprezentantii Organizatiei Patronale a Hotelurilor si Restaurantelor din Romania. Vrem sa gasim impreuna solutii pentru a redeschide, in conditii de siguranta sanitara, industria ospitalitatii si toti romanii sa aiba acces la aceste servicii, sa-si poata petrece concediul in tara.

Vaccinarea si respectarea masurilor sanitare raman solutiile sigure in perspectiva redeschiderii acestui sector, asa cum ne-am propus, dupa 1 iunie. Apreciez deschiderea partenerilor mei de dialog si sprijinul oferit pentru a incuraja vaccinarea personalului HoReCa inainte de reluarea activitatii in acest sector. Va fi un semnal bun pentru intreaga populatie si un pas inainte pentru reluarea activitatilor turistice.

Calendarul livrarii dozelor si cresterea capacitatii de vaccinare sunt premise sigure ca vom continua in ritm sustinut campania de vaccinare anti-COVID-19", afirmat marti Florin Citu, potrivit unei postari pe pagina de Facebook a Guvernului Romaniei.

Premierul a mai spus ca sper ca oamenii sa inteleaga ca numai dupa ce atingem un anumit prag de imunizare a populatiei, lumea poate reveni la normalitate.

"Sper ca oamenii sa aiba incredere si sa inteleaga ca vom putea reveni la viata de dinainte de pandemie doar atingand un anumit prag de imunizare a populatiei, iar vaccinarea ne ofera aceasta sansa. Bineinteles, este nevoie sa respectam in continuare masurile de prevenire a raspandirii virusului. Am punctat, totodata, ca nu avem in vedere conditionarea accesului cetatenilor la serviciile industriei ospitalitatii si hoteliere de dovada vaccinarii.

Nu vrem sa discriminam pe nimeni si nu sunt adeptul ideii de a diviza populatia in "vaccinati" si "nevaccinati". In nici un caz nu vrem sa limitam calatoriile romanilor in tara pe baza acestui criteriu. De asemenea, vom respecta deciziile care vor fi luate la nivelul Uniunii Europene privind certificatul verde in privinta deplasarilor internationale. Cetatenii Romaniei trebuie sa se bucure de toate drepturile si libertatile europene", a completat Citu.

Vor continua consultarile cu reprezentantii operatorilor din domeniu "atat la nivelul comitetului interministerial care are rolul sa pregateasca revenirea la normalitate incepand cu 1 iunie 2021, cat si in ceea ce priveste aplicarea masurilor de sprijin destinate operatorilor HORECA afectati de pandemie, prelungirea unora dintre ele sau, dupa caz, introducerea unor masuri noi".

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#citu, #HORECA, #premier , #stiri politice