Premierul Florin Cîțu a ”întrerupt” concursurile pentru șefii structurii care va gestiona PNRR. Reacția președintelui ANFP

Miercuri, 08 Septembrie 2021, ora 22:423612 citiri
Premierul Florin Cîțu a ”întrerupt” concursurile pentru șefii structurii care va gestiona PNRR. Reacția președintelui ANFP
Sediul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene

Preşedintele Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici (ANFP), Liviu Mălureanu, afirmă că la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) au fost "întrerupte" mai multe concursuri pentru funcţii de conducere, inclusiv pentru noua structură ce urmează să gestioneze Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

El menţionează, într-o postare pe Facebook, că subiectele urma să fie extrase aleatoriu. Decizia de suspendare a concursurilor a fost luată de premierul Florin Cîțu, care deține și funcția de ministru interimar al Investițiilor și Proiectelor Europene.

"La Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene mâine erau programate concursurile pentru mai multe funcţii de conducere, inclusiv pentru noua structura ce urmează să gestioneze PNRR-ul. Au fost 'întrerupte'. De ce? Subiectele urmau sa fie extrase aleatoriu, folosindu-se aplicaţia ANFP. Aplicaţia ANFP exclude orice suspiciune de influenţă în stabilirea subiectelor şi oferă posibilitatea selectării automate a acestora, dintr-o baterie de câteva sute de propuneri, numai cu 30 de minute înaintea începerii probei scrise a concursului", a scris preşedintele ANFP.

Potrivit lui Mălureanu, concursurile "pot fi doar amânate, nu întrerupte".

Acesta ataşează şi anunţul referitor la concursuri, în care este invocată necesitatea reanalizării structurii organizatorice a Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene. Anunţul respectiv a fost publicat miercuri, pe site-ul MIPE.

"Având în vedere necesitatea reanalizării structurii organizatorice a Ministerului Investiţiilor şi proiectelor Europene, în vederea refacerii capacităţii administrative pe principiile eficienţei instituţionale, atingerii obiectivelor şi ducerii la îndeplinire a tuturor atribuţiilor stabilite în acord cu cerinţele Comisiei Europene pentru aplicarea politicilor comunitare, pentru asigurarea concentrării pe reformele relevante, precum şi Raportul de audit public intern privind 'Evaluarea gradului de încărcare a personalului din cadrul MIPE', aflat în procedură de avizare, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene anunţă întreruperea procedurilor de concurs aflate în derulare, cu reluarea procedurii la o dată care va fi comunicată ulterior", se menţionează în anunţ.

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene anunţa, pe 11 august scoaterea la concurs a 21 de posturi de conducere şi execuţie. Acestea vizau ocuparea mai multor funcţii publice de conducere şi execuţie din cadrul structurilor din aparatul propriu al ministerului, printre care: director general la Direcţia generală programare şi coordonare sistem (DGPCS), Direcţia generală management mecanism de redresare şi rezilienţă (PNRR), Direcţia generală asistenţă tehnică programe europene (DGATPE); director la Direcţia de analiză şi programare - DGPCS; director la Direcţia de evaluare impact şi dezvoltare proiecte majore - DGPCS; director la Direcţia implementare POAD, director la DRI Galaţi - DGPEIM; director la Direcţia achiziţii publice - DGAPSI.

Pe 24 august, MIPE transmitea că este al treilea minister care se angajează să utilizeze aplicaţia informatică a Autorităţii Naţionale a Funcţionarilor Publici (ANFP) prin care subiectele sunt extrase aleator, astfel fiind redusă la minim posibilitatea de fraudare.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii
FrumoasaTara
rank 5
Avantul_Propasirea
rank 2
domnul cîtzu este un proiect esuat