Ciolos ii raspunde medicului Fluieras: Accept provocarea! Si astept implicarea oamenilor onesti

Luni, 23 Mai 2016, ora 19:41
23713 citiri
Ciolos ii raspunde medicului Fluieras: Accept provocarea! Si astept implicarea oamenilor onesti
Foto: Facebook/Dacian Ciolos

Premierul Dacian Ciolos raspunde provocarii lansate, luni, de medicul Nicolae Fluieras. Intr-un interviu acordat Ziare.com, chirurgul le-a cerut lui Dacian Ciolos si ministrilor din Cabinetul sau sa nu fie politicieni si sa aiba curajul sa spuna adevarul, necosmetizat, despre toate neregulile din sistemul sanitar.

In replica, premierul s-a angajat sa dezvaluie toate problemele si a facut la randul sau un apel la implicare catre "toti oamenii onesti" care vor ca "sistemul sa se vindece".

"Accept aceasta provocare a chirurgului Nicolae Fluieras dar astept si implicarea tuturor oamenilor onesti care vor ca sistemul sa se vindece! Eu, ca prim-ministru, si sunt convins ca si ministrul Sanatatii, vom spune tot ce constatam ca este gresit in sistem. Dar nu este suficient sa spunem doar ce constatam, va trebui sa propunem si solutii, inclusiv legislative", a scris pe Facebook Dacian Ciolos.

Apelul unui medic: Hai sa facem greva, va garantez ca obtinem cat vrem! Daca Dan Condrea urma sa spuna ca suntem o tara de prosti?

Totodata, Ciolos subliniaza ca nu este suficient ca autoritatile "sa spuna" si "sa faca" si ca a venit vremea ca medicii sa nu mai stea pe margine.

"A venit vremea ca medicii care tin la meseria lor, la demnitatea lor, la pacienti, sa nu mai stea pe margine asteptand doar ca altii sau cei 'de sus' sa faca. Ei sunt cei care stiu cel mai bine cum stau lucrurile si trebuie sa aiba forta sa o spuna, si cu rele dar si cu bune, acolo unde e cazul. Daca pacientul nu vrea insanatosirea (in acest caz pacientul fiind sistemul de sanatate), medicul singur (Guvernul in acest caz) nu poate sa-l vindece", adauga Dacian Ciolos.

In finalul postarii, premierul reia un citat din interviul pe care medicul chirurg Nicolae Fluieras l-a acordat Ziare.com: "Acest guvern de tehnocrati a fost numit ca urmare a presiunii strazii, dupa un eveniment aparent fara legatura cu politica, cu intentia clara de a esua si pentru a ridica un pic presiunea de pe clasa politica in vederea alegerilor. In mod concret, palpabil nu se poate face mai nimic, au fost guverne sustinute politic care nu au facut nimic, majoritatea de altfel. In schimb, ministrii pot face altceva: sa nu fie politicieni, sa spuna adevarul, sa vada lucrurile dincolo de viitorul foarte apropiat in ceea ce ii priveste".

Medicul chirurg de la Deva a facut o radiografie a sistemului sanitar, zguduit din temelii de scandalul dezinfectantilor diluati. Nicolae Fluieras a subliniat ca Guvernul, si mai ales Vlad Voiculescu, noul ministru al Sanatatii, n-ar trebui sa cosmetizeze nimic: mizerie, coruptie, licitatii trucate, medici spagari

"Actualul guvern poate sa aduca la lumina, pentru ca mi-e greu sa cred ca nu le-a identificat, toate neregulile si problemele cu care se confrunta, poate spune lucrurilor pe nume si de la el sa porneasca cu adevarat intentia de schimbare. Toti ministrii ar avea de suferit pe plan personal si al relatiilor interumane, dar ar reusi sa traga un semnal de alarma.

Un semnal care ar putea mobiliza si pe altii si ar putea, de ce nu?, sa trezeasca chiar constiinte sau sa scoata din apatie oameni care cred ca nimic nu se poate schimba in tara asta. Ar fi samanta pentru presiune sociala asupra politicienilor si in timp ar putea duce la schimbarea clasei politice", ne-a mai declarat Nicolae Fluieras.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#Dacian Ciolos Nicoale Fluieras, #Dacian Ciolos reactie articol Ziare , #premier