Ciolos crede ca Parlamentul va respinge initiativa "Fara penali": Nu imi fac iluzii

Marti, 09 Aprilie 2019, ora 16:20 5564 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele PLUS, Dacian Ciolos, a declarat, marti, ca este randul Parlamentului sa voteze revizuirea Constitutiei, dupa ce CCR a stabilit ca initiativa legislativa cetateneasca "Fara penali in functii publice" indeplineste prevederile legii fundamentale.

Totusi, el a precizat ca nu isi face iluzii, intrucat Parlamentul va respinge initiativa.

"Mai mult de un milion de romani au semnat aceasta initiativa cu speranta intr-o Romanie mai buna. Este acum randul Parlamentului sa voteze, cu o majoritate de doua treimi in fiecare camera, revizuirea Constitutiei.

Desi ar fi o ocazie pentru parlamentari sa isi demonstreze buna-credinta, nu imi fac iluzii: un Parlament condus de un condamnat penal definitiv si de un fost prim-ministru, care de cinci luni fuge de inceperea urmaririi penale, ascunzandu-se in spatele imunitatii parlamentare, va respinge aceasta initiativa. Sau, mai las, o va amana pe termen nedeterminat.

Acum e nevoie sa ne mobilizam si sa ii schimbam, pentru a ne asigura ca ceea ce societatea isi doreste se si poate pune in practica. Este un pas in plus pentru a curata Romania de hotie si pentru a le face loc oamenilor cinstiti si competenti. Initiativa cetateneasca isi va continua cursul. Epoca 'penalilor' din politica se apropie de sfarsit", a scris Ciolos, pe Facebook.

Curtea Constitutionala a Romaniei a stabilit, marti, ca initiativa legislativa cetateneasca de revizuire a legii fundamentale, prin care se doreste ca persoanele condamnate definitiv sa nu mai ocupe functii publice, indeplineste prevederile constitutionale.

Proiectul urmeaza sa mearga acum in Parlament pentru dezbatere.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News