Ciolacu vrea votul pe motiune sa se dea miercuri. Conducerea Parlamentului decide astazi

Marti, 04 Februarie 2020, ora 07:44
6877 citiri
Ciolacu vrea votul pe motiune sa se dea miercuri. Conducerea Parlamentului decide astazi
Foto: Arhiva Ziare.com

Birourile Permanente reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului se intrunesc marti, la ora 12:00, intr-o sedinta in care vor stabili cand va fi dezbatuta in plenul Parlamentului motiunea de cenzura impotriva Guvernului Orban. PSD isi doreste ca votul sa fie miercuri.

Motiunea intitulata "Guvernul Orban/PNL - privatizarea democratiei romanesti" a fost citita, luni dupa-amiaza, dupa ce fusese depusa joi de PSD, alaturi de partenerii de la UDMR.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, dezbaterea motiunii de cenzura are loc dupa trei zile de la data cand a fost prezentata in sedinta comuna a celor doua Camere.

"Votul va fi miercuri. Astazi s-au ales Birourile Permanante. Prima intalnire a Biroului Permanent Reunit are loc maine la ora 12:00. Deja am vorbit cu domnul Titus Corlatean, vicepresedinte al Senatului, cu atributii de presedinte in acest moment. Maine la 12:00 o sa facem calendarul, iar propunerea noastra va fi ca miercuri la ora 12:00 sa aiba loc votul pe motiune. Nu are rost sa mai lungim timpul", a spus Marcel Ciolacu, luni seara, la Antena3.

Vot sub sabia lui Damocles

Daca un parlamentar PSD iese din front si nu voteaza motiunea, va fi automat suspendat din partid si pierde sansa de a candida in acest an fie la locale, fie la parlamentare.

Mai devreme luni, seful interimar al social-democratilor s-a laudat ca are voturile necesare (233) pentru ca motiunea sa treaca, Guvernul sa pice si odata cu el si legea alegerii primarilor in doua tururi pentru care Executivul si-a asumat raspunderea.

"M-am sfatuit si cu domnul Melescanu de la Forta Nationala si cu domnul Kelemen Hunor", a adaugat seful PSD.

Intre timp, se produc miscari pe scena politica. Astfel, deputatul Georgian Pop a declarat ca s-a reinscris in PSD la finalul anului 2019. In plus, independentul Emanuel Botnariu a anuntat ca incepand de luni va reactiva in grupul PSD.

Pe de alta parte, senatorul de Dolj Eugen Gioanca a anuntat in plenul de luni ca a trecut de la grupul parlamentar PSD la cel al PNL. Gioanca oricum fusese exclus din PSD, dupa ce a votat pentru investirea Guvernului Orban.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#motiune cenzura PSD Orban , #motiune cenzura