Ciolacu: Presupun ca joi vom depune motiunea de cenzura

Marti, 28 Ianuarie 2020, ora 17:07 4161 citiri
Foto: Arhiva Facebook/ Marcel Ciolacu

Presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, sef interimar al PSD, a declarat marti ca este posibil ca social-democratii sa depuna motiunea de cenzura joi, dupa ce Guvernul isi va angaja raspunderea pe proiectul privind alegerea primarilor in doua tururi de scrutin.

"Daca maine (miercuri - n.r.) este asumarea (Guvernului - n.red.), presupun ca joi vom depune motiunea de cenzura, pentru ca o avem deja facuta. Veti vedea la vot daca sunt voturile necesare", a spus Ciolacu.

Miercuri, Parlamentul se reuneste in sedinta comuna extraordinara pentru angajarea raspunderii Guvernului pe proiectul privind alegerea primarilor in doua tururi de scrutin.

Potrivit Constitutiei, Guvernul isi poate angaja raspunderea in fata Camerei Deputatilor si a Senatului, in sedinta comuna, asupra unui program, a unei declaratii de politica generala sau a unui proiect de lege. Guvernul este demis daca motiunea de cenzura, depusa in termen de 3 zile de la prezentarea proiectului, a fost votata.

Daca Executivul nu a fost demis, proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, dupa caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se considera adoptat.

Ciolacu sustine ca a strans suficiente semnaturi pentru motiunea de cenzura

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News