Ciolacu cheama Parlamentul din vacanta abia pe 27 ianuarie. Votul pe motiune va fi in februarie

Luni, 20 Ianuarie 2020, ora 15:07
5243 citiri
Ciolacu cheama Parlamentul din vacanta abia pe 27 ianuarie. Votul pe motiune va fi in februarie
Foto: captura video Facebook/Epoch Times Romania

Parlamentul se va reuni in sesiune extraordinara pe 29 ianuarie, pentru ca Guvernul sa isi asume raspunderea pe proiectul de lege privind alegerea primarilor in doua tururi.

Presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, a anuntat luni ca Birourile Permanete reunite ale celor doua Camere au aprobat calendarul privind asumarea raspunderii, iar amendamentele pentru proiect pot fi depuse pana pe 27 ianuarie.

"Am luat act si de solicitarea presedintelui Romaniei si am aprobat sesiune extraordinara comuna in perioada 27-31 ianuarie si am facut calendarul urmator: pana pe data de 27 se vor depune amendamentele pe legea cu care a venit Guvernul prin asumare, respectiv de schimbare a alegerilor locale in doua tururi. Pe data de 29 are loc prezentarea si dezbaterea", a declarat Ciolacu.

Ulterior, spune Ciolacu, PSD va depune motiune de cenzura, ceea ce inseamna ca votul pe motiunea de cenzura va fi abia la inceputul lui februarie.

"Pe urma vor trece zilele prevazute de regulament de depunere a motiunii. Cu alte cuvinte, vom intra cu prezentarea si votul pe motiune intr-o sesiune ordinara", a mai afirmat Ciolacu.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, luni, ca a cerut Parlamentului sa se reuneasca in sesiune extraordinara pentru ca Guvernul sa isi asume raspunderea pe proiectul care modifica Legea administratiei publice locale, astfel incat ea sa prevada ca primarii sa fie alesi in doua tururi.

"Tocmai am trimis la Parlament scrisorile prin care solicit convocarea celor doua Camere in sesiune extraordinara. Solicit aceasta sesiune extraordinara pentru a discuta angajarea raspunderii Guvernului pentru alegerea primarilor in doua tururi.

Sesiunea extraordinara urmeaza sa aiba loc saptamana viitoare, intre 27 si 31 ianuarie", a declarat Iohannis.

Proiectul alegerii primarilor in doua tururi a fost trimis, luni, la Parlament, iar saptamana trecuta seful statului anuntase ca, dupa ce documentul va ajunge la Parlament, va cere chiar el sesiune extraordinara pentru asumarea raspunderii.

Regulamentul Camerei Deputatilor prevede ca alesii se pot reuni in sesiune extraordinara la cererea presedintelui Romaniei, a Biroului Permanent sau a cel putin unei treimi din numarul deputatilor.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#sesiune extraordinara Parlament, #asumare raspundere alegeri primari , #motiune cenzura