Cine urmeaza dupa Nana? (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Duminica, 15 Decembrie 2013, ora 09:56
4280 citiri
Cine urmeaza dupa Nana? (Opinii)

Luni despre creditul Ioanei Basescu - audierea lui Radu Ghetea si a lui Nicolae Cinteza la comisia de buget finante. Marti despre terenul de la Nana- constituirea comisiei comune "Calarasi". Miercuri despre creditul Ioanei Basescu - reaudierea lui Radu Ghetea.

Efectul mediatic a fost diminuat major de asaltul asupra statului de drept comis prin

modificarea Codului Penal, dar de luni o vom lua de la capat si sunt convinsa ca masina de propaganda isi va tura motoarele.

Am mai spus-o, aceasta comisie nu e menita sa descopere vreo ilegalitate pentru ca, cel mai probabil, ea nu exista. Comisia este menita sa faca mult scandal cu doua scopuri: pe de-o parte, ca diversiune pentru subiecte importante ale actualitatii complet defavorabile guvernarii, pe de alta parte, pentru a scrijeli adanc, cat mai adanc in constiinta publica imaginea lui Traian Basescu latifundiar, mosier care si-a luat teren cu banii statului de la CEC.

Primele audieri ale lui Radu Ghetea au decurs exact cum isi dorea PSD. Adica fara sa aduca informatii, dar lasand impresia ca e ceva de ascuns. Ocazia perfecta de a tese scenarii in jurul intrebarilor la care presedintele CEC nu a raspuns. Antena 3 n-a pierdut vremea.

E greu de spus daca sunt acoperite de secretul bancar niste cifre statistice cerute de comisia de buget finante a Senatului, adica numarul de credite de 1 milion de euro sau peste acordate unor persoane fizice pentru cumpararea de terenuri agricole si garantate exclusiv cu terenul a mai acordat CEC.

Dar e cert ca refuzul de a face aceste precizari, solicitate si de presa de la inceputul anului sporeste suspiciunea ca este vorba despre un singur credit de acest fel, ceea ce nu face creditul ilegal, ci preferential. E clar ca masinaria de propaganda a USL pe asta si mizeaza.

Am spus de la inceput, si eu socotesc ca presedintele a comis o mare eroare, sunt suficiente date, de la depasirea conditiilor generale de creditare, la supraevaluarea masiva a terenului la acordarea creditului, ca este vorba despre un imprumut preferential. Asa ca presedintele trebuie sa isi asume costul de imagine.

Dar deja subiectul a ajuns cu mult supradimensionat, nu exista niciun motiv legitim pentru constitutirea a doua comisii de ancheta. Si cred ca Victor Ponta isi asuma si un risc. Deloc neglijabil.

Traian Basescu are acces la informatii, are si propriile trusturi de propaganda, este posibil sa fi devenit doar o chestiune de timp pana cand sa iasa la iveala scandaluri uriase, scoase de sub protectia secretului bancar si avandu-i ca subiecti pe social-democrati si liberali de frunte, inclusiv pe premierul Victor Ponta.

Multe dintre ele sunt cunoscute, dar nu pot fi scoase de pe tapet din lipsa de dovezi. De exemplu, ar putea fi interesant de stiut daca si cui a donat o vila un prefect din Oltenia inainte de a fi instalat in aceasta functie?

Creditul Ioanei Basescu ramane o gluma prin comparatie cu afacerile pe bani publici si spagile incasate de oamenii si clientii puterii. Asta nu il face mai moral, dar e absurd sa crezi ca acest credit deschide si inchide imoralitatea in politica romaneasca.

Asa ca astept cu interes continuarea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#comisie Nana, #Traian Basescu teren Calarasi, #Ioana Basescu credit CEC , #parlament