Cine ii ia locul lui Ilie Sarbu la Senat? Ce spune una dintre variante, Serban Nicolae

Marti, 25 August 2015, ora 13:23
2803 citiri
Cine ii ia locul lui Ilie Sarbu la Senat? Ce spune una dintre variante, Serban Nicolae
Foto: Facebook / Serban Nicolae

Senatorul social-democrat Serban Nicolae sustine ca functia de lider de grup nu ii este una "straina" si ca, teoretic, nu s-ar teme de responsabilitatea pe care aceasta o implica, insa, in opinia sa, o posibila schimbare a sefiei grupului PSD din Senat ar trebui realizata astfel incat "sa nu bulverseze grupul".

"Am auzit si eu de posibilitatea asta (ca Ilie Sarbu sa demisioneze de la sefia grupului senatorial PSD - n.red.), n-am insa certitudinea ca se va produce, mai ales ca n-am mai discutat cu Ilie Sarbu si nu ne-am intalnit nici la reuniunea Senatului. Nu stiu decat la nivel de stire pe surse. Altminteri, functia de lider de grup nu imi e foarte straina. Am indeplinit in mod formal aceasta functie intre 2006 si 2008, liderul grupului fiind presedintele Iliescu, dar eu am preluat o buna parte din atributiile legate de BP si de negocieri cu celelalte partide.

A fost si o perioada mai aglomerata pentru ca s-a suprapus unor evenimente precum suspendarea lui Basescu din 2007, iesirea PD de la guvernare, sustinerea in Parlament a Guvernului Tariceanu. Deci, teoretic, nu m-as teme de responsabilitati, dar important este ca o astfel de schimbare, daca se va produce, sa nu bulverseze grupul si sa nu duca la antagonizari interne si la micsorarea grupului", a declarat, marti, senatorul PSD.

Ilie Sarbu se retrage de la sefia senatorilor PSD. Ce functie vizeaza - Surse (Video)

Potrivit acestuia, daca schimbarea sefiei grupului s-ar produce ca urmare a unor "animozitati personale", ar putea exista riscul ca grupul sa piarda senatori.

"Exista un risc (ca grupul PSD din Senat sa piarda membri - n.red.) in masura in care o asemenea schimbare se face pe o formula de animozitate personala sau de conflict personal. Grupul nostru a pierdut cativa oameni valorosi la Senat. De exemplu, Dan Tataru, Catalin Croitoriu, Valer Marian, colegi plecati din PSD si care in socotelile parlamentare ale majoritatii conteaza ca vot", a explicat Serban Nicolae.

Senatorul PSD a apreciat ca liderul grupului ar trebui sa fie o persoana cu "autoritate si echilibru".

Fara arest preventiv pentru corupti - initiativa legislativa a senatorului PSD Serban Nicolae

"E nevoie de un echilibru care sa asigure, si intre membrii grupului PSD si intre membrii coalitiei, cel putin la nivelul Senatului, si pentru asta e nevoie de o persoana care sa aiba si autoritate si echilibru, astfel incat sa se poata impune ca lider si in fata celorlalti colegi, dar sa asigure si un dialog permanent si echilibrat pentru asigurarea majoritatii care sa sustina Guvernul", a mai spus Nicolae.

Senatorul Ilie Sarbu intentioneaza sa-si anunte demisia de la conducerea grupului PSD din Camera superioara a Parlamentului, au confirmat surse din formatiunea social-democrata.

Potrivit surselor citate, aceasta intentie a fost discutata in cadrul reuniunii de luni a conducerii PSD, iar Ilie Sarbu ar urma sa faca acest anunt, cel mai probabil, in viitoarea reuniune a grupului parlamentar.

Conform acelorasi surse, un posibil inlocuitor al lui Sarbu la conducerea grupului ar fi senatorul Serban Nicolae.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Serban Nicolae lider senatori PSD, #Serban Nicolae Ilie Sarbu demisie , #senatori
Comentarii
Poza NEUTRONU
NEUTRONU
rank 5
Ori cum se schimba magarul ...