Cine este Costel Alexe, propus ministru al Mediului, Apelor si Padurilor

Joi, 24 Octombrie 2019, ora 18:33
13818 citiri
Cine este Costel Alexe, propus ministru al Mediului, Apelor si Padurilor
Foto: Facebook/Costel Alexe

Premierul desemnat Ludovic Orban a anuntat azi componenta Cabinetului pe care il va supune votului Parlamentului, iar la Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor este propus Costel Alexe.

Costel Alexe s-a nascut la 20 august 1983, in Adjud, jud. Vrancea, potrivit pnl.ro.

A urmat cursurile Liceului Emil Botta din Adjud (1999-2002). Are o diploma de licenta si o diploma de master obtinute in cadrul Universitatii Alexandru Ioan Cuza, Iasi (2002-2004). Are un titlu de doctor obtinut la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iasi (2009-2012). Din octombrie 2012 este student la Facultatea de Drept, Universitatea "Petre Andrei" din Iasi, potrivit www.cdep.ro.

Alte cursuri absolvite: curs de Integrare Economica Europeana (Centrul de studii europene, Centru de excelenta Jean Monet, februarie-martie 2005); diploma de Manager proiect (SC Development Training Consulting SRL, iunie 2009); Certificat EMPETREC (UNCTAD/AIPPIMM, mai 2000); expert Achizitii Publice (SC Development Training Consulting SRL, iunie 2012).

Activitate profesionala: operator studii piata (International Marketing Research & Communication Group, Bucuresti, 2004); operator studii piata IMAS Marketing si Sondaje (mai 2004-iunie 2005); coordonator studii de piata (International Marketing Research & Comunication Group, ianuarie 2005-februarie 2006); coordonator zonal Moldova (International Marketing Research & Comunication Group, Bucuresti, februarie 2006-octombrie 2009); consilier Serviciul Juridic si Relatii cu Publicul, Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Iasi (octombrie 2007-iunie 2012); director cu delegatie, Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Iasi (iunie 2012-prezent), potrivit CV-ului de pe site-ul www.cdep.ro.

In 2012, a fost ales deputat in circumscriptia electorala nr. 24 Iasi, colegiul uninominal nr.7. A fost membru in Comisia pentru mediu si echilibru ecologic (din aprilie 2014) si in Comisia pentru cultura, arte, mijloace de informare in masa (pana in aprilie 2014), secretar (decembrie 2013-martie 2014). De asemenea, a facut parte din Comisia parlamentara de ancheta pentru verificarea legalitatii achizitiei terenurilor din zona comunei Nana, judetul Calarasi.

In urma alegerilor legislative din 2016 a fost ales din nou deputat. Este vicepresedinte al Comisiei pentru mediu si echilibru ecologic, membru (din noiembrie 2018) in Delegatia Parlamentului Romaniei la Adunarea Parlamentara a Mediteranei si membru supleant in Delegatia Parlamentului Romaniei la Adunarea Parlamentara a OSCE.

Este presedintele filialei judetene a PNL Iasi.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Costel Alexe ministrul Mediului , #ministri