Cine e Consuela Florea, viitor sef al comisiei de ancheta: A lucrat pentru Voiculescu si Grapini

Joi, 06 Iulie 2017, ora 12:58 21724 citiri
Foto: Camera Deputatilor

Oana-Consuela Florea, deputatul PSD care ar urma sa-i ia locul senatorului Mihai Fifor in fruntea comisiei de ancheta a alegerilor, este fost membru al PC si a lucrat la Parlamentul European.

In varsta de 42 de ani, Oana Florea este la primul mandat de parlamentar, fiind aleasa in Bucuresti.

In afara de comisia de ancheta, este membru si vicepresedinte in Comisia Juridica a Camerei.

Anterior, Oana Florea a fost asistent acreditat la Parlamentul European in perioada 2014-2016, potrivit CV-ului sau de pe site-ul Camerei Deputatilor.

De asemenea, in perioada in care a fost membru al Partidului Conservator, a fost asistent al Mariei Grapini, in 2015, scrie Replica.

In 2013, Oana Florea era vicepresedinte al PC Bucuresti.

In perioada 2009-2014, a fost director executiv al Fundatiei pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS), care a fost infiintata in anul 2008 de Dan Voiculescu.

In anul 2001, a fost consilier la cabinetul unuia dintre chestorii Camerei Deputatilor.

Are un master in Drept International si Drept European, la Institutul de Drept si Relatii Internationale "Nicolae Titulescu", din Bucuresti, in anul 2011. In anul 1997 a absolvit acelasi institut, licentiata in Drept cu specializare in Drept si relatii internationale.

"Ador sa lucrez la ceva in care cred. Am invatat ca atunci cand pui suflet in ceva, vei avea cele mai bune rezultate", a scris Oana Florea, pe contul sau de LinkedIn.

In declaratia sa de avere, Oana Florea sustine ca nu detine terenuri sau cladiri, insa are un Mercedes A Klasse, un Volkswagen Tiguan si un Ford Ecosport. La capitolul datorii, are de returnat 60.000 de lei catre BRD si 27.000 de euro catre ING.

La venituri din ultimul an fiscal, Oana Florea a trecut 47.204,8 euro, ca salariu de la Parlamentul European si 2.161 de lei, de la Camera Deputatilor.

Functia de presedinte al comisiei de ancheta a alegerilor din anul 2009 a fost vacantata dupa ce senatorul Mihai Fifor si-a dat demisia, fiind numit ministru al Economiei in Guvernul Mihai Tudose.

Iata ce a declarat, joi, Oana Florea despre chemarea Laurei Codruta Kovesi la audieri in comisie

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News