Chiulangiii USL si poftele PDL (Opinii)

Vineri, 24 Februarie 2012, ora 07:37
4219 citiri
Chiulangiii USL si poftele PDL (Opinii)
Foto: Ziare.com

Romania se pregateste sa intre din nou in recesiune, caci asta se va intampla dupa doua trimestre de "crestere negativa".

Te-ai fi asteptat ca politicienii, mai ales cei din arcul guvernamental, sa nu aiba o clipa de liniste pana nu pun la punct planuri sigure, realiste de relansare a mediului de afaceri, de reluare a ciclurilor de productie si crestere economica, de imbunatatire a creditarii... or singura lor grija nu este buna guvernare, ci sa-si distruga adversarii.

Ce cautam noi in UE?

Romania a intrat de peste 5 ani in UE, dar vechile metehne politicianiste nici vorba sa dispara. Din contra, doctrinele nu se modernizeaza, s-a pierdut si ce se insusise prin anii '90, reformele n-au nici in clin nici in maneca cu realitatea social-economica, iar, daca unele masuri razbat totusi prin electoralismul desuet, nimeni n-are chef sa le implementeze pana la capat.

Din pacate, invatamantul superior si cercetarea stiintifica n-au absolut nicio contributie la reusita actului de management national sau local.

E nevoie acuta de specialisti si inalte competente, romantismul si hei-rupismul primilor ani de economie de piata fiind demult istorie. Incat tu, cetatean contribuabil, te intrebi care va fi fiind aportul clasei conducatoare la modernizarea Romaniei, la bunastarea cetatenilor ei? Cum au ajuns in frunte astfel de specimene care n-au chef decat de politicareala?

Putere de dragul puterii

Din pricina insucceselor pe frontul guvernarii, partidele de la putere ne pregatesc o viitoare campanie electorala de tipul "ori invingem - ori murim", dar nici ca sunt in stare sa invete ceva din stiintele politice, nici din experienta tarilor democratice. In loc sa caute o cale de iesire din criza si recesiune, umbla iar sa pacaleasca electoratul, doar-doar vor ramane inca o tura la butoane, langa haznaua cu parale.

Exista o stare de fapt atipica, bine cunoscuta si de unii, si de altii: Opozitia s-a retras de la lucrarile Parlamentului, acuzand pe buna dreptate o serie de abuzuri ale Puterii precum angajarea raspunderii pentru orice lege, indiferent de importanta si miza politica, fiindca parlamentarii sustinatori ai executivelor Boc sau Ungureanu nu mai alcatuiesc o majoritate transparenta de ani buni decat conjunctural si adusi cu elicoptere, avioane speciale, motiv pentru care Legea pensiilor e.g. a trecut fara numarul suficient de voturi.

De asemenea, motiunile Opozitiei au cazut fara ca alesii portocalii sa voteze, tintuiti fiind pe fotolii de degetul liderului majordom Mircea Toader. Pana si noul guvern a trecut fara a avea OK-ul statutar din partea comisiilor ramase fara majoritate.

Negocieri, transparenta...

In loc sa cheme la negocieri cu cartile pe fata pe senatorii si deputatii grevisti, Puterea minimalizeaza rolul Parlamentului, incercand pe fata discreditarea liderilor Opozitiei si spargerea pe orice cale, inclusiv a santajului, a USL. Astfel, in repetate randuri s-a cerut de la tribuna parlamentara evacuarea recalcitrantilor de la balcoane, in timp ce oficinele portocalii batjocoresc pe oricine li se opune.

Asadar, cei ce boicoteaza lucrarile Legislativului sunt numiti chiulangii si hoti, incondeiati astfel pe afise scumpe, incaseaza cica ilegal indemnizatiile, liderul USL si el doarme continuu, e un istoric ratat si lenes, nu vede decat "Jos Basescu!", de aceea vreo 20 de tineri pedelisti, dovedind ca stiintele politice n-au nicio cautare, au iesit cu ceasuri desteptatoare si cafea in fata Palatului Poporului spre a-l trezi. In loc de batalie pe doctrine si programe de guvernare, politica de mahala.

Marea adunatura

Fiindca alegatorii s-au saturat de saracie si taieri de salarii, neinstare sa vina in fata cu un proiect viabil de rezolvare a situatiei critice in care a fost adusa populatia, singura idee a PDL a fost sa renunte la trandafir si portocaliu, sa adune tot ce subzista in afara politicii UNPR, PNTCD multiinaripat, PNG Becali, PPDD otevist, ramasitele PER si MER... plus ceva cumparaturi de pe la PSD, PNL, costumate ca in Lumea a treia in "Miscare populara". Vezi bine, nu cumva sa ramana fara coledzi, vorba conului Iancu Caragiale.

Cu atatea schimbari de ochii lumii, esenta PDL e aceeasi. Epuizeaza bugetul national pentru a ramane la putere, fara a lua in calcul ca le-ar putea fi fatal.

500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
Apar informații din dosarul în care primarul Mihai Chirica este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași. Un funcționar, martor în dosar, a...
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
#Miscarea populara Opozitie Putere, #Parlament greva USL , #opozitie