Chiuariu: Daca vroiam, eram propunerea PNL pentru Ministerul Justitiei

Miercuri, 03 Aprilie 2013, ora 18:51
3167 citiri
Chiuariu: Daca vroiam, eram propunerea PNL pentru Ministerul Justitiei
Foto: Digi 24

Senatorul PNL Tudor Chiuariu a comentat, miercuri seara, cedarea Ministerului Justitiei de catre liberali social-democratilor, precizand insa ca, daca vroia, ar fi fost el propunerea PNL pentru conducerea acestui minister.

Intrebat daca partidul sau a pierdut, dupa anuntul de miercuri al premierului Victor Ponta, potrivit caruia PSD isi asuma Ministerul Justitiei, presedintele comisiei juridice a Senatului a raspuns: "Nu a pierdut PNL, pana astazi tot Victor Ponta era ministru, e adevarat ca interimar".

"Justitia ramane unul dintre domeniile problematice, mai ales prin prisma Mecanismului de Cooperare si Verificare. (...) Din punctul nostru de vedere, prim-ministrul are toata sustinerea in actiunile privind independenta, eficientizarea si buna functionare a justitiei din Romania.

(...) Interesul nostru e ca justitia din Romania sa functioneze, sa inchidem MCV si sa nu mai fie Romania oaia neagra a Europei din cauza acestui mecanism si din cauza stampilelor care s-au lipit tarii noastre din cauza acestei chestiuni", a declarat Tudor Chiuariu, la Digi 24.

Acesta a mentionat ca este evident ca nu mai este cazul, in acest moment, ca liberalii sa nominalizeze un ministru pentru portofoliul Justitiei.

"Daca imi doream, nu eram pe lista scurta, eram propunera PNL pentru aceasta functie. (...) Victor Ponta nu a insistat sa preia interimatul, a vazut-o ca pe o solutie de functionare a Guvernului pana la o desemnare a ministrului de catre PNL", a mai spus fostul ministru al Justitiei.

Tensiuni in crestere in USL: Chiuariu anunta ca PNL va retrage propunerile lui Ponta (Video)

Tudor Chiuariu declarase, miercuri, cu putin inainte de sedinta USL, ca PNL va retrage propunerile de procurori ale lui Victor Ponta daca liberalii vor desemna ministrul Justitiei.

Ponta: PSD preia Justitia, PNL nu a cerut nimic in schimb, am inchis disputa

Prim-ministrul Victor Ponta a dezvaluit, miercuri, dupa sedinta USL, ca a propus PNL ca PSD sa-si asume Ministerul Justitiei, lucru cu care liberalii au fost de acord.

"Am propus colegilor de la PNL sa asumam Ministerul Justitiei din partea PSD. Decizia colegilor de la PNL a fost de a accepta asumarea de catre mine si de catre PSD a portofoliului de la Justitie si nu au cerut in schimb niciun fel de minister. In felul asta am inchis disputa din ultimele zile", a declarat prim-ministrul.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Tudor Chiuariu propunere PNL Justitie, #Chiuariu PNL Ministerul Justitiei, #PSD preia Ministerul Justitiei, #PNL cedare Ministerul Justitiei PSD , #procurori sefi