Vot final pentru excluderea lui Chiliman: Sper sa scot PNL din mocirla, sa-l salvez de Antonescu

Luni, 27 Mai 2013, ora 13:51 4474 citiri
Foto: Digi 24

Excluderea primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman, alaturi de cea a deputatului Diana Tusa din PNL, vor fi cel mai probabil decise, luni, in Delegatia Permanenta a partidului, dupa ce au fost aprobate in Biroul Permanent National.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a confirmat inaintea sedintei, ca pe lista propunerilor pentru excludere se afla cei doi liberali, alaturi de "mai multi" penelisti din Mehedinti.

Crin Antonescu a invocat articolul 16 din statul liberalilor, literele a, b si c. (Calitatea de membru al Partidului National Liberal se pierde prin: a) demisie; b) inscrierea in alt partid; c) aderarea la sau sustinerea publica a unui alt partid sau a unei alte doctrine politice; - n.red.).

"Va comunicam, in Delegatia Permanenta este votul decisiv. Votul este in derulare", a spus Antonescu.

Primarul Andrei Chiliman, care urmeaza sa participe la sedinta, a lansat un atac dur la adresa lui Crin Antonescu.

Chiliman: Excluderea in absenta a membrilor PNL ma determina sa raman in partid

"Libertatea de expresie, libertatea de asociere, sunt puse in pericol. Am venit aici sa apar liberalismul, sa apar PNL-ul de Crin Antonescu. Nu am venit sa ma apar pe mine, nu voi intra in logica asta bolsevica pe care Crin Antonescu incearca sa o imprime PNL. Am speranta ca, alaturi de colegii din partid, vom scoate PNL-ul din mocirla politicianista, din obsesia pentru putere a unui singur om si vom reusi sa aducem PNL-ul la principiile sale liberale", a comentat edilul de la Sectorul 1.

Antonescu confirma: Voi propune excluderea lui Chiliman din partid

La sfarsitul saptamanii trecute, din filiala sectorului 1 Partidului National Liberal au fost exclusi 12 apropiati ai lui Chiliman, pentru care nu era nevoie de o decizie a Delegatiei Permanente a partidului.

Presedintele Consiliului Director al Initiativei Romania Liberala, Vlad Moisescu, a catalogat drept ridicole motivele excluderii sale si a colegilor sai din PNL. El l-a criticat dur pe presedintele PNL, Crin Antonescu, sustinand ca aceste excluderi reprezinta inca "o dovada ca PNL s-a transformat intr-o structura de tip stalinist".

A inceput epurarea in PNL - Vlad Moisescu, exclus. Urmeaza Chiliman si Tariceanu?

Conflictul Antonescu - Chiliman a devenit public in momentul in care, in urma cu un an, presedintele PNL a sustinut inlocuirea edilului de la sefia PNL Bucuresti, pe fondul neintelegerilor asupra negocierilor privind desemnarea candidatilor la alegerile locale in Bucuresti din partea USL. La momentul respectiv, Chiliman a amenintat cu demisia din PNL, insa in cele din urma si-a prezentat "demisia de onoare" din Biroul Politic Central al PNL.

La acea vreme, Antonescu spunea spera ca primarul Sectorului 1 sa nu-si dea demisia din partid, el fiind sustinut la alegerile locale pentru un nou mandat.

Conflictul dintre cei doi a ajuns la nou episod la alegerile parlamentare, cand Andrei Chiliman s-a opus sustinerii lui Becali pe listele USL.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News