Vot final pentru excluderea lui Chiliman: Sper sa scot PNL din mocirla, sa-l salvez de Antonescu

Luni, 27 Mai 2013, ora 13:51
4679 citiri
Vot final pentru excluderea lui Chiliman: Sper sa scot PNL din mocirla, sa-l salvez de Antonescu
Foto: Digi 24

Excluderea primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman, alaturi de cea a deputatului Diana Tusa din PNL, vor fi cel mai probabil decise, luni, in Delegatia Permanenta a partidului, dupa ce au fost aprobate in Biroul Permanent National.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a confirmat inaintea sedintei, ca pe lista propunerilor pentru excludere se afla cei doi liberali, alaturi de "mai multi" penelisti din Mehedinti.

Crin Antonescu a invocat articolul 16 din statul liberalilor, literele a, b si c. (Calitatea de membru al Partidului National Liberal se pierde prin: a) demisie; b) inscrierea in alt partid; c) aderarea la sau sustinerea publica a unui alt partid sau a unei alte doctrine politice; - n.red.).

"Va comunicam, in Delegatia Permanenta este votul decisiv. Votul este in derulare", a spus Antonescu.

Primarul Andrei Chiliman, care urmeaza sa participe la sedinta, a lansat un atac dur la adresa lui Crin Antonescu.

Chiliman: Excluderea in absenta a membrilor PNL ma determina sa raman in partid

"Libertatea de expresie, libertatea de asociere, sunt puse in pericol. Am venit aici sa apar liberalismul, sa apar PNL-ul de Crin Antonescu. Nu am venit sa ma apar pe mine, nu voi intra in logica asta bolsevica pe care Crin Antonescu incearca sa o imprime PNL. Am speranta ca, alaturi de colegii din partid, vom scoate PNL-ul din mocirla politicianista, din obsesia pentru putere a unui singur om si vom reusi sa aducem PNL-ul la principiile sale liberale", a comentat edilul de la Sectorul 1.

Antonescu confirma: Voi propune excluderea lui Chiliman din partid

La sfarsitul saptamanii trecute, din filiala sectorului 1 Partidului National Liberal au fost exclusi 12 apropiati ai lui Chiliman, pentru care nu era nevoie de o decizie a Delegatiei Permanente a partidului.

Presedintele Consiliului Director al Initiativei Romania Liberala, Vlad Moisescu, a catalogat drept ridicole motivele excluderii sale si a colegilor sai din PNL. El l-a criticat dur pe presedintele PNL, Crin Antonescu, sustinand ca aceste excluderi reprezinta inca "o dovada ca PNL s-a transformat intr-o structura de tip stalinist".

A inceput epurarea in PNL - Vlad Moisescu, exclus. Urmeaza Chiliman si Tariceanu?

Conflictul Antonescu - Chiliman a devenit public in momentul in care, in urma cu un an, presedintele PNL a sustinut inlocuirea edilului de la sefia PNL Bucuresti, pe fondul neintelegerilor asupra negocierilor privind desemnarea candidatilor la alegerile locale in Bucuresti din partea USL. La momentul respectiv, Chiliman a amenintat cu demisia din PNL, insa in cele din urma si-a prezentat "demisia de onoare" din Biroul Politic Central al PNL.

La acea vreme, Antonescu spunea spera ca primarul Sectorului 1 sa nu-si dea demisia din partid, el fiind sustinut la alegerile locale pentru un nou mandat.

Conflictul dintre cei doi a ajuns la nou episod la alegerile parlamentare, cand Andrei Chiliman s-a opus sustinerii lui Becali pe listele USL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#Antonescu Chiliman excludere PNL, #excluderi PNL Diana Tusa, #scandal PNL excluderi , #excluderi PNL