Ce spune Tutuianu despre primarul PSD care a semnat "Fara penali"

Luni, 30 Iulie 2018, ora 18:29 6649 citiri
Foto: Arhiva Facebook/ Adrian Tutuianu

Presedintele PSD Dambovita, Adrian Tutuianu, spune ca gestul primarului social-democrat din Pucioasa, Constantin Ana, de a semna pentru initiativa USR de modificare a Constitutiei "Fara penali in functii publice" este inacceptabil, fiind de natura a crea confuzie in interiorul partidului si electoratului Partidului Social Democrat si, prin urmare, va fi analizat in forurile de conducere ale formatiunii.

"Gestul domnului Ana Constantin este unul personal. Pozitia sa nu reprezinta pozitia Organizatiei Judetene Dambovita a Partidului Social Democrat, care nu gireaza actiunile politice ale adversarilor sai.

PSD Dambovita ramane consecvent actelor normative adoptate in sesiunea parlamentara incheiata recent, prin care s-au adus modificari legislatiei privind organizarea si functionarea sistemului judiciar, Codului penal si Codului de procedura penala", se arata intr-o declaratie remisa presei de Tutuianu.

El sustine ca notiunea "penal" nu este statuata juridic, fiind "folosita agresiv doar ca un pretext de discreditare a Partidului Social Democrat, coalitiei de guvernare si a liderilor sai".

"Reafirmam, in acord cu reglementarea constitutionala si europeana, faptul ca nicio persoana nu este vinovata atata timp cat nu a fost condamnata definitiv printr-o hotarare judecatoreasca (a se vedea si Directiva europeana 343/2016 privind prezumtia de nevinovatie, transpusa recent in legislatia interna prin proiectele de modificare a Codului penal si Codului de procedura penala).

Actiunea domnului Ana Constantin, precum si declaratiile din jurul acesteia, vor face obiectul analizei in forurile statutare de conducere ale partidului in perioada imediat urmatoare. Gestul sau este unul de natura a crea confuzie in interiorul partidului si electoratului Partidului Social Democrat, lucru pe care il consideram inacceptabil", declara Adrian Tutuianu.

Primarul orasului Pucioasa, Constantin Ana, a semnat, duminica, initiativa "Fara penali in functii publice". El a spus ca a semnat documentul fara nicio retinere si fara nicio emotie ca gestul sau va fi sanctionat politic de superiorii sai si i-a indemnat si pe alti colegi de partid sa faca acelasi lucru.

Iata aici mai multe detalii: Un primar PSD a semnat pentru #Fara Penali: Nu inseamna ca sunt mai putin PSD-ist. Nu mi-a fost teama ca mi se va reprosa ceva

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News