CE: Nu ne-am schimbat pozitia in legatura cu numirea procurorilor. Nu am fost consultati

Miercuri, 03 Aprilie 2013, ora 14:32
3422 citiri
CE: Nu ne-am schimbat pozitia in legatura cu numirea procurorilor. Nu am fost consultati
Foto: Arhiva

Posturile de procuror general si de procuror sef al DNA sunt de cea mai mare importanta, iar Comisia Europeana a luat nota de numele propuse si precizeaza ca este important ca nominalizatii finali sa aiba o abordare cu accent special asupra rigorii si a independentei, a declarat miercuri, la Bruxelles, Mark Gray, purtator de cuvant al CE.

"In ceea ce priveste evolutiile de azi dimineata, respectiv nominalizarile pentru procurorul general si procurorul sef al DNA, se intelege de la sine ca aceste posturi sunt de cea mai mare importanta si am luat nota de numele avansate pentru numire. Atunci cand procedura se va finaliza vom judeca in functie de rezultate. Este important ca nominalizatii finali sa aiba o abordare cu accent special asupra rigorii si a independentei. Dar in acest stadiu suntem inca in cursul procesului si vom astepta sa vedem evolutiile de la Bucuresti", a declarat Mark Gray.

Intrebat daca executivul comunitar considera ca nu a fost respectata procedura de nominalizare pentru sefii Parchetului General si DNA, in conditiile in care premierul si ministrul interimar al justitiei Victor Ponta a prezentat o singura propunere pentru fiecare functie, purtatorul de cuvant al executivului european a raspuns ca opiniile CE asupra subiectului au fost prezentate foarte clar si ca aceasta nu si-a schimbat pozitia.

"Cred ca CE a prezentat in toate rapoartele si in multe scrisori punctele sale de vedere asupra procedurii (de nominalizare, n.red.). Nu ne-am schimbat pozitia asupra criteriilor pe care le-am prezentat in diferite rapoarte. Evident, acum trebuie sa vedem cum va reactiona CSM. Din punctul de vedere al Comisiei, noi nu ne-am schimbat pozitia si ne-am prezentat opiniile foarte clar", a precizat Gray.

Intrebat daca executivul comunitar a fost in contact cu autoritatile de la Bucuresti in privinta simplificarii procedurii de nominalizare pentru cele doua posturi considerate foarte importante de Bruxelles, Mark Gray a raspuns: "Nu am fost consultati asupra evenimentelor recente de la Bucuresti".

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#Comisia Europeana procurori sefi, #Comisia Europeana Ponta procurori, #Comisia Europeana procedura procurori , #procurori sefi