Ce nu le convine liderilor PSD la Pactul cu PNL

Sambata, 05 Februarie 2011, ora 11:53
1688 citiri
Ce nu le convine liderilor PSD la Pactul cu PNL
Foto: Arhiva (Antena3)

Mai multi lideri de filiale PSD au criticat, vineri seara, in CEX, sistemul paritar prin care PSD si ACD, potrivit protocolului de infiintare a USL, ar urma sa desemneze candidati la sefia CJ si la primaria oraselor resedinta de judet.

Surse din PSD au declarat ca prevederea din protocolul de infiintare a Uniunii Social Liberale care stabileste ca PSD va desemna candidati la presedintiile CJ in 21 de judete, iar ACD in 20, a fost criticata de mai multi lideri de organizatii PSD.

Marian Oprisan, Marian Vanghelie, Dumitru Buzatu, Oana Mizil au ridicat aceasta problema, intreband ce rost mai au sondajele de opinie in conditiile in care protocolul USL prevede ca PSD va desemna candidati doar in 21 de judete.

Acestia au intrebat conducerea PSD ce se intampla daca, in urma sondajelor de opinie, se constata ca PSD are candidati mai bine plasati nu doar in cele 21 de judete, ci in mai multe.

Potrivit surselor citate, conducerea PSD a explicat ca, desi protocolul prevede cifre exacte, in cazul in care candidati ai PSD vor avea sanse mai mari de castig, potrivit sondajelor, in mai mult de 21 de judete, "negocierile" cu liderii PNL vor rezolva situatia, plecandu-se de la principiul ca, dincolo de impartirea paritara, castigarea functiei respective are prioritate.

O alta problema, de natura tehnica, a fost ridicata de Viorel Hrebenciuc.

Potrivit surselor citate, Hrebenciuc a explicat ca, in localitatile in care PSD si ACD nu vor avea candidat comun la locale, alegatorii vor fi pusi in fata situatiei de a vota denumiri si sigle diferite.

Hrebenciuc a atras atentia ca, in astfel de localitati, alegatorii vor trebui sa voteze la presedintia CJ si pentru consilierii judeteni prin stampilarea siglei USD, in timp ce la primaria localitatii si la consiliul local ar trebuie sa stampileze sigla PSD (sau PNL, dupa caz), ceea ce ar putea crea o situatie destul de confuza.

Hrebenciuc a aratat ca solutia pentru evitarea unor astfel de situatii care ar putea duce la pierderi neintentionate de voturi ar fi ca USL sa aiba candidati comuni peste tot, incepand cu primariile comunelor si terminand cu presedintia Consiliului Judetean.

O alta dificultate care ar decurge din posibilitatea ca in unele localitati PSD si ACD sa nu aiba candidati comuni este, cum a aratat Hrebenciuc, modul de realizare a campaniei electorale. "Cum facem? Pana la pranz noi ne facem campanie pentru candidatul nostru, PNL pentru candidatul lor, iar dupa pranz ne luam in brate si facem impreuna campanie pentru seful CJ, pe care il sustinem in comun? Nu cred ca foarte multi alegatori vor intelege situatia", a intrebat, potrivit surselor citate, Hrebenciuc.

CEX nu a luat o decizie, pastrand in protocol posibilitatea ca PSD si ACD sa aiba candidati diferiti in afara CJ-urilor si a oraselor mari, insa a recomandat presedintilor de organizatii sa incurajeze aplanarea pe cat posibil a neintelegerilor locale cu PNL, pentru ca sistemul de candidaturi comune sa se extinda in cat mai multe localitati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#alianta PSD PNL, #Uniunea Social Liberala Pact, #Pact PSD PNL paritate , #Alianta PSD ACD
Comentarii
Poza conti
conti
rank 5
Potrivit surselor citate, Hrebenciuc a explicat ca, in localitatile in care PSD si ACD nu vor avea candidat comun la locale, alegatorii vor fi pusi in fata situatiei de a vota denumiri si sigle diferite