Ce fac europarlamentarii romani la Bruxelles - topul celor mai harnici si celor mai lenesi alesi

Duminica, 10 Ianuarie 2016, ora 14:02
6746 citiri
Ce fac europarlamentarii romani la Bruxelles - topul celor mai harnici si celor mai lenesi alesi
Foto: Arhiva Ziare.com

Dintre europarlamentarii romani, independentul Cristian Preda are cea mai mare prezenta la voturile din plenul Parlamentului European, de 99,37%.

La polul opus se afla Adina Valean (PNL), care conduce topul europarlamentarilor romani cu cea mai scazuta prezenta la vot, potrivit datelor de pe VoteWatch.eu, citat de Mediafax. Valean a avut anul trecut o prezenta de 62,02%.

Topul europarlamentarilor romani cu cea mai mare prezenta la vot

Locul 1 - Cristian Preda

Europarlamentarul independent Cristian Preda, care face parte din grupul Partidului Popular European (PPE), a participat la voturile din plenul Parlamentului de la Bruxelles in proportie de 99,37%.

Eurodeputatul roman a luat cuvantul in plen de 88 de ori si a colaborat pe post de raportor la Raportul anual 2014 privind drepturile omului si democratia in lume si politica Uniunii in acest sens.

De asemenea, el a realizat, printre altele, inca trei rapoarte, dar si doua recomandari in calitate de raportor alternative, se arata pe pagina de Internet a Parlamentului Europenan.

Locul 2 - Csaba Sogor

Preda este urmat de europarlamentarul UDMR Csaba Sogor, si el membru al PPE, cu o prezenta de 99,2% la voturile din PE. Totodata, Sogor a luat cuvantul in plen de 107 ori, a facut 48 de propuneri de rezolutii si a adresat zece intrebari in plen. In plus, el a emis un aviz referitor la fondurile structurale si de investitii europene.

Locul 3 - Traian Ungureanu

Liberalul Traian Ungureanu, care face parte din PPE, a avut in 2015 o prezenta la vot de 99,11% si a luat cuvantul de 50 de ori. El a formulat trei rapoarte pe post de raportor alternative si a dat un aviz in calitate de raportor pentru aviz. Pe langa acestea, Ungureanu a facut 14 propuneri de rezolutie si a pus 12 intrebari in Parlament.

Locul 4 - Theodor Stolojan

Fostul presedinte al PNL Theodor Stolojan a inregistrat anul trecut o prezenta de 97,86% la voturile de plen. Membrul PPE a luat cuvantul de 31 de ori si a adresat o intrebare parlametara. In plus, eurodeputatul a realizat, printre altele, un raport referitor la fiscalitate.

Locul 5 - Daniel Buda

Liberalul Daniel Buda, membru PPE, a avut o prezenta la vot de 97,81% si a luat cuvantul in plenul PE de 321 de ori. A adresat 371 de intrebari parlamentare si a eleborat noua propuneri de rezolutie. De asemenea, Buda a avut doua declaratii scrise, a realizat un raport in calitate de raportor alternative, precum su doua avize pe post de raportor alternativ pentru aviz.

Topul europarlamentarilor romani cu cea mai scazuta prezenta la vot

Locul 1 - Adina Valean

Adina Valean (PNL) a avut o prezenta de doar 62,02% la voturile din plen, insa a luat cuvantul de 73 de ori si a adresat cinci intrebari parlamentare. Eurodeputatul, care este membru PPE, a emis un un aviz privind drepturile de autor.

Locul 2 - Dan Nica

Dan Nica (PSD) a avut o prezenta de 64,39% la voturile din Parlamentul European. Nica, membri al grupului Aliantei Progresiste a Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European (S&D), a emis un aviz referitor la oportunitatile de crstere ecologica pentru IMM-uri, a luat cuvantul in plen de 20 de ori, a pus spate intrebari parlamentare si a facut trei propuneri de rezolutii.

Locul 3 - Mircea Diaconu

Independentul Mircea Diaconu a inregistrat anul trecut o prezenta de 69,72% la voturile din plen. Europarlamentarul, care este membru al grupului Aliantei Liberalilor si Democratilor pentru Europa (ALDE), a luat cuvantul de doua ori si a formulat doua rapoarte.

Locul 4 - Cristian Busoi

Eurodeputatul a avut o prezenta de 70,11% in 2015, a luat cuvantul de 60 de ori in plen si a pus sapte intrebari. Busoi a realizat, printre altele, un raport privind comertul cu produse derivate din foca.

Locul 5 - Viorica Dancila

Eurodeputatul social-democrat, membru al grupului S&D, a inregistrat o prezenta de 75,65%, a avut 157 de luari de cuvant si a adresat 49 de intrebari si trei declaratii scrise. Printre altele, Dancila a elaborate un raport si a dat patru avize.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#europarlamentari romani prezenta vot, #activitate europarlamentari romani , #europarlamentar