Ce e mai ciudat?

Autor: Cristian Preda - profesor de stiinte politice
Luni, 05 Iunie 2017, ora 06:50
9709 citiri

Sa ai un ministru precum Daea, care declara ca "langa oaie gasesti o frunza, dar langa frunza nu gasesti o oaie"? Sau un premier ca Dragnea, care zice ca "input-urile intra cu TVA si asteapta un an sau doi pana se ramburseaza TVA"?

Sa desecretizezi arhiva SIPA? Sau sa inventezi sporuri salariale "pentru complexitatea muncii", ce pot fi acordate doar functionarilor din cateva ministere si Parlament?

Sa faci ancheta despre alegerile prezidentiale din 2009, ajungand sa discuti pe larg despre sufrageria lui Gabriel Oprea? Sau sa nu te ocupi de pregatirea presedintiei romane a Consiliului UE din 2019?

Sa-l vezi pe un deputat PSD - Eugen Bejinariu - scapat de cercetarea penala prin votul parlamentului? Sau sa-l auzi pe presedinte, cand e intrebat de ce a mentionat, intr-un mesaj public, alianta Rusia-Iran-Turcia, ca ii solicita ziaristei sa ceara lamuriri de la consilierul care prezentase mesajul?

Sa citesti ca, pentru Viorel Catarama, atat CDR, cat si Alianta DA au fost guvernari de stanga? Sau sa afli ca Busoi crede c-ar putea imprima PNL un "aer mai tineresc, mai de prospetime", iar Orban considera ca "in PNL sunt mii de Ciolos"?

Sa demisionezi din partid, precum Nicusor Dan, intrucat USR a votat altfel decat ar fi vrut fostul sef al formatiunii in chestiunea definirii casatoriei? Sau sa candidezi la primarie, ca domnul Statescu din Baicoi, dupa ce tot el a pierdut-o, ca urmare a unei condamnari pentru conflict de interese?

Sa transporti incubatoare pentru nou-nascuti cu o masina de gunoi, pentru ca ministrul sa poata taia panglica de inaugurare a unui spital? Sau sa vezi acoperisul unei scoli prabusindu-se?

Sa-l trimiti consul al Romaniei la New York pe avocatul care i-a aparat pe Pinalti si Gigi Becali? Sau sa numesti in functia de vicepresedinte al Agentiei Functionarilor Publici o juna de 27 ani, lipsita de orice experienta, dar fiica a unei parlamentare PSD?

Mi-e greu sa raspund la vreuna dintre aceste dileme...

Cristian Preda este profesor la Universitatea din Bucuresti (din 1992) si deputat european (din 2009).

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Cristian Preda opinie , #politica interna