Ce cred romanii despre Prima Doamna sondaj INSCOP

Luni, 18 Mai 2015, ora 12:21 5986 citiri
Foto: Arhiva (Administratia Prezidentiala)

Majoritatea romanilor au o parere pozitiva despre sotia presedintelui Klaus Iohannis, Carmen Iohannis, si considera ca ar fi un lucru bun ca aceasta sa isi asume un rol mai vizibil in societatea romaneasca, in special prin implicarea in acte de caritate, initiative culturale sau educationale, potrivit unui sondaj INSCOP.

Astfel, 26,1% dintre romani declara ca au o parere foarte buna despre Carmen Iohannis, iar 41,9% o parere buna. Cumulat, 68% dintre respondenti declara ca au o parere pozitiva (buna si foarte buna) despre prima doamna.

Sondajul releva ca 24,3% dintre cei chestionati au o parere "nici buna, nici proasta" despre sotia presedintelui, in timp ce 1,1% dintre respondenti au o parere proasta, iar 0,5% foarte proasta.

Cumulat, 1,6% dintre romani au o parere proasta si foarte proasta despre prima doamna. 6,1% dintre cei chestionati au raspuns ca nu stiu sau nu au raspuns.

Ce scrie Iohannis in noua carte despre Ponta, Basescu si Prima Doamna

Cercetarea releva ca 57,3% dintre romani cred ca ar fi un lucru bun ca prima doamna sa isi asume un rol mai vizibil in societatea romaneasca, in timp ce 23,2% considera ca nu ar fi un lucru bun, iar 19,5% nu stiu sau nu raspund.

De asemenea, 52,5% dintre respondenti cred ca sotia presedintelui ar trebui sa se ocupe de acte de caritate, initiative culturale sau proiecte educationale, iar 22,1% considera ca nu ar trebui sa faca nimic deosebit, ci ar trebui sa ramana cat mai retrasa din viata publica. Un procent de 16,3% sunt de parere ca prima doamna ar trebui sa participe doar la evenimente de protocol, ca sotie a presedintelui. 9,1% dintre respondenti au ales varianta nu stiu sau nu raspund.

Barometrul INSCOP - ADEVARUL despre Romania a fost realizat de INSCOP Research la comanda Adevarul in perioada 23-30 aprilie.

Volumul esantionului a fost de 1.085 persoane si este reprezentativ pentru populatia Romaniei de 18 ani si peste 18 ani. Eroarea maxima admisa a datelor este de a 3%, la un grad de incredere de 95%.

Metoda folosita a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondentilor.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
niculaeda
rank 5
"Ce cred romanii despre Prima Doamna sondaj INSCOP"