Ce conditie a pus PDL pentru a sustine regionalizarea propusa de USL

Joi, 11 Iulie 2013, ora 12:50 2550 citiri
Foto: Arhiva

Partidul Democrat Liberal va sustine regionalizarea propusa de USL doar daca vor fi respectate principiile Uniunii Europene privind regionalizarea, si anume criteriul istoric, socio-cultural, cel geografic, economic, de mediu si populatia, a anuntat joi, intr-o conferinta de presa, vicepresedintele PDL, deputatul Raluca Turcan.

Aceasta a spus ca nu va participa, joi, la dezbaterea de la Sibiu privind regionalizarea, initiata de ministrul Dezvoltarii Regionale, vicepremierul Liviu Dragnea, pentru ca a primit invitatia cu o seara inainte, mult prea tarziu pentru a o onora, dat fiind agenda vicepresedintelui PDL.

Potrivit Ralucai Turcan, procesul de regionalizare trebuie facut dar doar daca porneste de la anumite principii.

Prim-vice PDL: Regionalizarea, esec de proportii. Ce trebuia sa se faca

"Procesul de regionalizare trebuie sa porneasca de la anumite principii si sa raspunda la o serie de intrebari precum: de ce vrem sa facem regionalizarea, care sunt costurile, care sunt beneficiile? Raspunsul la aceste intrebari trebuie sa fie unul singur: statul trebuie sa ofere cetateanului cel mai bun serviciu la cel mai mic cost (o regiune trebuie sa respecte criteriile pentru finantarea proiectelor europene)", a spus Raluca Turcan.

Aceasta a adaugat ca "avem nevoie de un stat care sa ne coste putin, cu un sistem administrativ aplatizat si eficient", iar "administratia trebuie sa fie simplificata, sa inlocuiasca administratia judeteana si nu sa o dubleze". Vicepresedintele PDL acuza USL ca doreste prin regionalizare sa-si puna "baronii pe regiuni".

Dragnea: Prin regionalizare sa ne rupem definitiv de comunism

"Regionalizarea trebuie facuta de jos in sus si nu asa cum a inceput USL - ei au pus o singura intrebare: care va fi capitala regionala? Cu alte cuvinte, ce baron e mai puternic, acela va avea capitala de regiune! Drept dovada au propus 8 regiuni, apoi 12. Acum se bat baronii locali pe capitale! Au inceput procesul de regionalizare cu stangul. Stanga romaneasca, in italiana 'sinistra', va face o regionalizare sinistra", a completat Turcan.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News