Ce a patit politistul care a mers la sectie cu banderola #FaraPenali

Vineri, 10 August 2018, ora 10:09 25572 citiri
Foto: Facebook/Radu Dutu

Radu Dutu, agentul de politie care strange semnaturi pentru campania Fara penali in functii publice si care a mers la birou cu banderola #FaraPenali, a povestit ce i s-a intamplat in ziua respectiva.

"Am considerat ca este un accesoriu, ca orice alt accesoriu, ceas, bratara etc. Bineinteles, am intrat imediat in atentia sefilor, mi-au cerut sa dau banderola jos, eu am refuzat, iar ei au refuzat sa ma mai tina in serviciu si m-au trimis acasa. Eu nu am plecat, pentru ca nu mi s-a prezentat un motiv legal pentru care s-a luat masura impotriva mea.

Am ramas in unitate pana la ora 22:00, cand trebuia sa ies in mod normal din serviciu. Cu banderola la mana mi-am incheiat ziua de lucru. A fost un episod care a trecut si, incet, incet, lucrurile s-au linistit de la sine", a declarat Radu Dutu, citat de Adevarul.

Politistul a spus ca s-a implicat in campania Fara penali in functii publice pentru ca nu poate accepta infractori in astfel de pozitii.

"Fiecare e liber sa gandeasca exact cum simte, eu nu voi accepta niciodata ca Romania mea sa fie condusa de infractori. Avem infractori in functiile publice si nu e normal. Sunt politist. Cum sa accept asa ceva?", a declarat agentul.

El a precizat ca nu va accepta sa taca:

"Nu pot sa tac. Imi cunosc drepturile si mi le exercit ca orice alt cetatean roman. Pana acum am facut ce am simtit, ce am crezut eu ca este bine pentru tara mea".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News