Soarta Institutului Revolutiei Romane din Decembrie 1989, decisa de Curtea Constitutionala

Miercuri, 24 Martie 2021, ora 07:27 2085 citiri
Curtea Constitutionala dezbate proiectul privind desfiintarea Institutului Revolutiei din Decembrie 1989 FOTO Hepta

Curtea Constitutionala a Romaniei urmeaza sa discute, miercuri, sesizarea asupra Legii pentru aprobarea OUG 91/2019 privind desfiintarea Institutului Revolutiei Romane din Decembrie 1989, transmisa de grupul parlamentar PSD din Senat.

Proiectul, initiat de Guvern, a fost adoptat de Senat cu 84 de voturi "pentru" si 54 "impotriva". Comisia juridica din Senat a dat raport de admitere.

Proiectul pentru aprobarea OUG 91/2019 privind desfiintarea IRRD 1989, precum si pentru abrogarea legii de infiintare a institutului a revenit in dezbatere la Senat dupa ce legea pentru respingerea OUG 91/2019 fusese trimisa la promulgare, dar a facut obiectul unei sesizari de neconstitutionalitate formulata de Executiv, cu obiectii respinse de CCR, dar si al unei cereri de reexaminare din partea presedintelui Klaus Iohannis.

In cadrul dezbaterilor din plenul Senatului, liderul grupului PSD, Lucian Romascanu, admitea ca legea privind infiintarea acestui institut ar trebui corectata, reformata, daca "pare depasita", insa a mentionat ca nu vede ratiunea desfiintarii lui, fiind singurul dedicat cercetarii a ceea ce s-a intamplat in Decembrie 1989.

  • Medic-sef la urgente, despre consecintele sinistre ale "miracolului Flavia Grosan": "Pacientul ajunge sa moara in 15 minute de la prezentarea la UPU"
  • INTERVIU Psihiatrul Eugen Hriscu: "Traim un tsunami de afectiuni psihiatrice si psihologice. La Ministerul Sanatatii nu avem nici o initiativa"
  • Cine este sefa Colegiului Medicilor Bihor, care a achitat-o pe doctorita Flavia Grosan: "Acest val imens de simpatie confirma ca tratamentele doamnei doctor sunt bune"
  • Romprest a finantat o campanie mediatica de defaimare a lui Clotilde Armand. Dezvaluirea facuta de actionari ai companiei. "Poate asa se explica linsajul mediatic"
  • Momente groaznice. Fosta iubita a lui Piturca, Vica Blochina, a lesinat la volan si a produs un accident
  • Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News