Cazul deputatilor incompatibili - PDL acuza, USL amana, cei doi raman in Parlament

Miercuri, 18 Iulie 2012, ora 12:17
3417 citiri
Cazul deputatilor incompatibili - PDL acuza, USL amana, cei doi raman in Parlament
Foto: Arhiva

Vicepresedintele PDL Sever Voinescu se arata foarte ingrijorat de actiunile USL de amanare a eliberarii din functii a deputatilor incompatibili Sergiu Andon si Florin Paslaru.

Deputatii incompatibili raman in Parlament pana la toamna - PDL acuza abuz

"Eu sunt foarte ingrijorat, suntem intr-un moment delicat al democratiei noastre. In numele suveranitatii, Parlamentul Romaniei nu mai tine cont de nimic. Nu mai tine cont de decizii definitive ale Curtii Supreme de Justitie, nici de tratate internationale in care Romania este parte. Cand Parlamentul, in numele majoritatii, nu mai tine cont de nimic si se considera general competent si emite acte si decizii in absolut orice domeniu din lumea asta, atunci sunt foarte ingrijorat", a declarat Sever Voinescu pentru Ziare.com.

"Ce se intampla in acest moment arata ca majoritatea USL a luat-o razna complet. E deja un Parlament care isi aroga puteri absolute si o face cu tupeu, pentru ca Parlamentul exclude raspunderile individuale. Niciodata parlamentarii nu vor putea fi trasi la raspundere pentru votul lor", a detaliat vicepresedintele PDL.

Pe 2 iulie, Agentia Nationala de Integritate (ANI) a solicitat pentru a treia oara Camerei Deputatilor sa ii demita pe cei doi deputati care sunt incompatibili, respectiv Sergiu Andon si Florin Paslaru.

Ulterior, solicitarea a fost cuprinsa si intre cele 11 puncte privind masuri de respectare a statului de drept, aduse in atentia Bucurestiului de presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Marti, dupa sedinta Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, Mircea Toader a declarat ca a cerut introducerea pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare a Camerei a raportului Comisiei Juridice privind deputatii gasiti incompatibili de catre ANI, Sergiu Andon si Florin Paslaru.

"A fost respinsa cererea noastra pe motiv ca nu poate sa se intalneasca comisia juridica pana in toamna", a spus Toader.

"Am avut o discutie telefonica cu presedintele ANI si i-am spus ca Parlamentul Romaniei isi va lua angajamentul ca in prima sesiune din toamna va clarifica aceasta problema. Voi cere, ca presedinte al Camerei Deputatilor, sa vina cu un raport si un punct de vedere in sesiunea din toamna. Eu nu pot sa iau act de o hotarare judecatoreasca si nici sa o introduc pe ordinea de zi, nu am nicio competenta decat sa cer comisiei juridice, iar Comisia Juridica este obligata de votul plenului sa cheme si pe reprezentantii ANI. Nu este nicio tergiversare", a precizat presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.

Intr-o declaratie acordata Ziare.com, deputatul PNL Alina Gorghiu, membra a Comisiei Juridice, spune ca se asteapta miercuri punctul de vedere al ANI. Ea a negat ca ar fi vorba de o amanare, insa nu stie cand juristii din Comisie vor decide sa trimita plenului Parlamentului hotararea de eliberare din functii a celor doi deputati incompatibili.

Insa, tot miercuri, premierul Victor Ponta si-a reluat promisiunea de a rezolva aceasta problema.

"In draftul de raport al Comisiei Europene pe justitie, pe care l-am vazut, scrie clar ca Guvernul a rezolvat sau va rezolva problemele ridicate, inclusiv demiterea celor doi parlamentari. Demiterea acestora este o atributie a Parlamentului, dar eu am cerut clar ca aceasta problema sa fie rezolvata", a spus premierul.

Promisiunile lui Victor Ponta sunt privite, in continuare, cu scepticism de reprezentantii PDL.

"Este vorba de o retragere tactica, in fata presiunilor Comisiei Europene. Nu cred ca i s-a redesteptat constiinta de cetatean al unui stat de drept", a spus Sever Voinescu pentru Ziare.com.

"Aceste amanari ale USL vor conta in politica de distribuire a fondurilor europene si in privinta vocii pe care Romania o poate avea in contextul european. Acum, Romania nu mai are niciun fel de credibilitate in ochii nimanui", a concluzionat vicepresedintele PDL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Sever Voinescu deputati incompatibili, #Sergiu Andon incompatibil ANI, #Florin PAslaru incompatibil ANI, #deputati incompatibili ANI , #incompatibil