Cazul de la Caracal: Ministrul de Interne si seful STS vor fi audiati, astazi, in Parlament

Luni, 29 Iulie 2019, ora 10:08
3117 citiri
Cazul de la Caracal: Ministrul de Interne si seful STS vor fi audiati, astazi, in Parlament
Foto: Arhiva Ziare.com

Deputatul Dorel Caprar, presedintele Comisiei pentru Aparare a Camerei, a anuntat ca, in urma evenimentelor de la Caracal, s-a decis convocarea pentru luni a unei sedinte a comisiei, la care au fost chemati pentru audieri ministrul Afacerilor Interne, Nicolae Moga, precum si seful Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS), Ionel-Sorinel Vasilca.

De asemenea, potrivit anuntului lui Caprar, au fost convocati si actualul si fostul inspector general ai Politiei Romane, Florian Dragnea si, respectiv, Ioan Buda, precum si directorul Directiei Generale de Protectie Interna (DGPI), Mihai-Cristian Marculescu.

"Avand in vedere evenimentele recente de la Caracal, precum si numeroasele semnalari din mass-media referitoare la modul deficitar de exercitare a atributiilor de serviciu de catre personalul Ministerului Afacerilor Interne si al Serviciului de Telecomunicatii Speciale, pentru analizarea situatiei si in exercitarea controlului parlamentar, luni, 29 iulie, ora 17:00, este convocata o sedinta a Comisiei pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala din Camera Deputatilor.

Urmeaza sa fie convocati ministrul Afacerilor Interne, directorul Serviciului de Telecomunicatii Speciale, inspectorul general interimar si fostul inspector general ai Politiei Romane, precum si directorul Directiei Generale de Protectie Interna", a anuntat deputatul Caprar (PSD), pe Facebook.

Amintim ca miercuri, Alexandra Macesanu, o fata de 15 ani din comuna Dobrosloveni, judetul Olt, a disparut dupa ce a plecat spre Caracal cu o masina "la ocazie". Minora a sunat, joi, de trei ori la numarul de urgenta 112, spunand ca a fost sechestrata de un barbat, insa autoritatile nu au reusit sa identifice locul in care se afla.

Anchetatorii au inceput perchezitia domiciliara la locuinta barbatului de 66 de ani abia vineri dimineata, la circa 19 ore de la apelul fetei.

Luiza Mihaela Melencu, de 18 ani, din comuna doljeana Diosti, a disparut la mijlocul lunii aprilie dupa ce a spus familiei ca va merge la Caracal pentru a scoate bani de la un bancomat.

Citeste mai multe date despre acest caz:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#sef STS audiat Parlament, #ministru afacerilor interne audiat Parlament, #crime Caracal , #comisie