Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Cat mai suporta PSD?

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Sambata, 03 Noiembrie 2018, ora 19:53
27998 citiri
Cat mai suporta PSD?

Daca ar fi fost doar inca o mostra de grobianism atat de specifica, atacul furibund al lui Codrin Stefanescu la adresa comisarului european Corina Cretu nici macar nu ar fi meritat comentat. Dar in spatele furiei sta mai mult decat o frustrare. Sta o mentalitate care a transformat PSD intr-un ciumat al Europei, chiar in cadrul Partidului Socialistilor Europeni.

Dna Cretu a tot avut in ultima vreme critici severe la adresa guvernului Romaniei din cauza pierderii fondurilor europene. Mai intai in chestiunea banilor pentru infrastructura, apoi in chestiunea spitalelor regionale, subiect cu atat mai sensibil cu cat autoritatile de la Bucuresti se pregateau sa plateasca 250 de milioane de euro pe un studiu de fezabilitate care, potrivit dnei Cretu, nu costa decat 1,8 milioane. Adica dna Cretu a devoalat intentia unei fraude.

"Corina Cretu nu mai este pro-PSD, este mai mult pro-Bruxelles. Corina Cretu nu reprezinta, in momentul de fata, interesul Romaniei de a construi spitale regionale la costuri de 10 ori mai mici. Ea reprezinta interesele unor cercuri de interese de la Bruxelles. Sigur ca nu le convine: in momentul in care o tara a UE gaseste o solutie fara a le plati lor studiile de fezabilitate, comisioanele si tot ce mai trebuie, sigur ca toti iau foc. Noi vom lucra cu parteneri privati si vom construi in beneficiul Romaniei si romanilor", a declarat Codrin Stefanescu.

Cum declaratia nu a fost sanctionata de niciun lider PSD, intelegem ca ea este asumata ca atare de toti, in frunte cu Liviu Dragnea.

Ce spune dl Stefanescu? Ca in acest moment PSD se considera intr-o relatie de dusmanie cu Bruxelles-ul si vrea sa induca ideea ca aceasta dusmanie este intre UE si Romania, a carei dezvoltare Bruxelles-ul ar incerca sa o blocheze.

Ura aceasta a actualei conduceri a PSD fata de UE a facut parte din politica acestui partid din momentul in care a ajuns la putere si inducerea ei in mentalul romanilor a fost un scop in sine. Cea mai evidenta mostra a fost referendumul pentru familie, gandit explicit ca o declaratie antiUE. Nu spunea Dragnea ca el nu va sta ghiocel sa ne impuna noua Europa cum sa ne reglementam casatoriile si traditiile?

Este mai evident ca niciodata, a devenit explicit prin declaratia necontrazisa a lui Codrin Stefanescu, ca pentru PSD desprinderea de UE este un scop in sine. Si nu intamplator criza de nervi si sinceritate a plecat de la critici privind cheltuirea banilor. Asta e cea mai mare problema a PSD, ca Bruxelles-ul nu ii lasa sa fure dupa pofta inimii, iar banii europeni sunt atat de sever controlati.

Si pentru ca sunt controlati, PSD nu ii vrea deloc, dupa cum puncteaza dna Cretu: "din pacate, nu mai avem in analiza proiecte majore depuse la Comisie in afara Magistralei de Metrou M6 (...) . Niciun alt proiect major nu e depus la Comisia Europeana, in conditiile in care Romania a depasit cu mult datele la care singura s-a angajat ca le va depune, nu numai pentru spitalele regionale, dar si pentru autostrazile Pitesti-Sibiu, Targu Mures-Iasi, Craiova-Pitesti, podul de la Braila, Metroul Pipera-Berceni, Centura Bucurestiului etc. E trist ca reusim in alte state sa dezvoltam si sa deblocam proiecte, iar de la Bucuresti primesc doar acuzatii si insulte. Nu numai eu, dar si serviciile Comisiei Europene sau ale celorlalte institutii europene."

Pentru PSD ar trebui sa fie cutremurator, oricat de amuzant ar fi pentru restul, ca a ajuns Codrin Stefanescu, un peremist venetic, sa o acuze de antipesedism pe Corina Cretu, coboratoare direct din Ion Iliescu.

PSD, partidul lasat mostenire de Ion Iliescu si Adrian Nastase, cu bunele si relele lor, dar cu o identitate cat se poate de certa, a ajuns sa fie capturat, luat ostatic de venetici.

Liviu Drangea a venit din PD si multi cred ca a fost foarte multa vreme cartita lui Traian Basescu in PSD, in mod cert o parghie prin care fostul presedinte si-a reglat multe interese in PSD, de exemplu cand a trebuit sa-l convinga pe Victor Ponta sa semneze pactul de coabitare.

Tot din PD vine si eminenta cenusie Darius Valcov. Olguta Vasilescu si Codrin Stefanescu vin din PRM. Si acesti oameni conduc PSD ca pe propria feuda, cu decizii luate la Scrovistea si transmise ca edicte inclusiv conducerii formale a partidului.

Si acesti venetici ii sfideaza arogant si dispretuitor pe pesedistii cu pedigriu atunci cand, adusi la exasperare, ajung sa rosteasca niste adevaruri.

Un singur lucru ma intreb: cat va mai suporta PSD ocupatia camarilei lui Dragnea si cat va mai fi dispus sa plateasca decontul tot mai mare pana la falimentul politic, atunci cand Romania nu va mai suporta PSD in totalitate?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a declarat marţi, 16 aprilie, despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru...
#Corina Cretu Codrin Stefanescu PSD , #stiri politice