Cand va fi votata motiunea de cenzura si cu cine negociaza PNL (Video)

Luni, 21 Septembrie 2015, ora 17:17
2384 citiri
Cand va fi votata motiunea de cenzura si cu cine negociaza PNL (Video)
Foto: B1 TV

Motiunea de cenzura a PNL va fi citita in plenul reunit al Parlamentului miercuri, 23 septembrie, urmand ca dezbaterea si votul efectiv privind soarta Cabinetului Ponta sa aiba loc marti, 29 septembrie, au decis Birourile Permanente ale celor doua Camere.

Anuntul a fost facut de presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea. Motiunea va fi citita miercuri, 23 septembrie, la ora 10:00, iar dezbaterea este programata pentru marti, 29 septembrie, incepand tot cu ora 10:00.

PNL a depus motiunea de cenzura impotriva lui Ponta: "Este doar un scaiete veninos" (Video)

Liderul deputatilor PNL Eugen Nicolaescu (foto dreapta) a declarat ca, in perioada urmatoare, PNL va discuta cu toti parlamentarii care nu fac parte din Opozitie pentru sustinerea motiunii de cenzura, aratand ca incearca sa-i convinga ca "sunt in slujba cetatenilor, nu a lui Victor Ponta".

"In perioada urmatoare se vor purta discutii cu partidele si parlamentarii independenti si incercam sa-i convingem ca sunt in slujba cetatenilor, nu a lui Victor Ponta care, in fruntea Guvernului, le face rau romanilor. Se discuta cu toti parlamentarii care nu fac parte din opozitie", a precizat liderul deputatilor PNL, Eugen Nicolaescu, dupa depunerea motiunii de cenzura.

Gorghiu, despre motiune: Am mari asteptari de la celelalte partide din coalitie, nu de la PSD

El a spus ca PNL va folosi toate metodele sa-i convinga sa voteze motiunea.

"Eu cred ca din 2012 (cand Cabinetul condus de Mihai Razvan Ungureanu a fost demis prin motiune de cenzura, iar Victor Ponta a fost desemnat premier, n.red) este prima motiune care are sanse reale sa treaca, pentru ca Romania are o mare problema cu un premier inculpat", a adaugat Nicolaescu.

Voteaza UDMR motiunea de cenzura? Ce spune Kelemen Hunor

Intrebat daca PNL ar sustine un Guvern PSD cu alt premier decat Ponta, Nicolaescu a spus: "Decizia PNL este sa ajunga la guvernare pentru ca sa faca alta politica si are un singur premier desemnat, pe Catalin Predoiu".

Motiunea de cenzura este semnata de 180 de parlamentari, din care 119 sunt deputati (112 de la PNL si unul democrat popular, 6 independenti) si 58 sunt senatori, 3 neafiliati si restul PNL. Nicolaescu a spus ca motiunea are 180 de semnaturi fata de 137 semnaturi necesare.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#vot motiune cenzura PNL Ponta, #Nicolaescu motiune cenzura Ponta , #motiune cenzura