Cand ar putea fi dezbatuta motiunea impotriva lui Oprea

Marti, 27 Octombrie 2015, ora 19:16 1656 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a anuntat marti ca dezbaterea motiunii simple impotriva ministrului de Interne, Gabriel Oprea, a fost programata pentru lunea viitoare, insa a aratat ca Biroul permanent al forului este cel care va decide daca acest text va fi dezbatut de plen.

"Eu am obligatia cand primesc o solicitare de motiune simpla din partea parlamentarilor sa o supun discutiei Biroului permanent si sa programez o data pentru dezbaterea motiunii, daca ea respecta prevederile legale in vigoare. Am facut acest lucru de astazi. Am programat dezbaterea pentru luni, saptamana viitoare, ora 16,00, dar in prealabil va intra in discutia Biroului permanent si Biroul permanent va decide. Nu decide presedintele Senatului in aceasta privinta", a explicat Tariceanu intr-o conferinta de presa, intrebat daca este posibil ca motiunea simpla a liberalilor sa nu intre in dezbaterea plenului.

El a precizat ca nu se pronunta daca textul respecta prevederile legale.

De ce nu poate fi dezbatuta motiunea PNL impotriva lui Oprea

"O sa vedem raspunsul Comisiei juridice", a adaugat Tariceanu.

El a amintit ca in timp ce era premier a existat o motiune simpla impotriva ministrului Justitiei de la acea data, Monica Macovei, caz in care se cerea demiterea. Tariceanu a precizat ca, la acel moment, Curtea Constitutionala a decis ca nu se poate depune o motiune simpla de demitere a unui ministru.

PNL a depus motiunea simpla impotriva lui Gabriel Oprea: Sfidare, aroganta, abuz si dispret (Video)

"Cred ca trebuie sa avem in vedere decizia CCR si cadrul legal constitutional in aceasta privinta", a spus liderul ALDE.

Liberalii au depus, marti, la Senat, motiunea simpla indreptata impotriva ministrului de Interne, Gabriel Oprea. Documentul, intitulat "Gabriel Oprea, demis pentru sfidare, aroganta, abuz si dispret in exercitarea functiei publice", este semnat de 49 de senatori liberali si neafiliati.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii