Cand ar putea fi dezbatuta motiunea impotriva lui Oprea

Marti, 27 Octombrie 2015, ora 19:16
1743 citiri
Cand ar putea fi dezbatuta motiunea impotriva lui Oprea
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a anuntat marti ca dezbaterea motiunii simple impotriva ministrului de Interne, Gabriel Oprea, a fost programata pentru lunea viitoare, insa a aratat ca Biroul permanent al forului este cel care va decide daca acest text va fi dezbatut de plen.

"Eu am obligatia cand primesc o solicitare de motiune simpla din partea parlamentarilor sa o supun discutiei Biroului permanent si sa programez o data pentru dezbaterea motiunii, daca ea respecta prevederile legale in vigoare. Am facut acest lucru de astazi. Am programat dezbaterea pentru luni, saptamana viitoare, ora 16,00, dar in prealabil va intra in discutia Biroului permanent si Biroul permanent va decide. Nu decide presedintele Senatului in aceasta privinta", a explicat Tariceanu intr-o conferinta de presa, intrebat daca este posibil ca motiunea simpla a liberalilor sa nu intre in dezbaterea plenului.

El a precizat ca nu se pronunta daca textul respecta prevederile legale.

De ce nu poate fi dezbatuta motiunea PNL impotriva lui Oprea

"O sa vedem raspunsul Comisiei juridice", a adaugat Tariceanu.

El a amintit ca in timp ce era premier a existat o motiune simpla impotriva ministrului Justitiei de la acea data, Monica Macovei, caz in care se cerea demiterea. Tariceanu a precizat ca, la acel moment, Curtea Constitutionala a decis ca nu se poate depune o motiune simpla de demitere a unui ministru.

PNL a depus motiunea simpla impotriva lui Gabriel Oprea: Sfidare, aroganta, abuz si dispret (Video)

"Cred ca trebuie sa avem in vedere decizia CCR si cadrul legal constitutional in aceasta privinta", a spus liderul ALDE.

Liberalii au depus, marti, la Senat, motiunea simpla indreptata impotriva ministrului de Interne, Gabriel Oprea. Documentul, intitulat "Gabriel Oprea, demis pentru sfidare, aroganta, abuz si dispret in exercitarea functiei publice", este semnat de 49 de senatori liberali si neafiliati.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#motiune Oprea plec, #dezbatere motiune Oprea , #motiune
Comentarii