Campion paralimpic demis cu scandal. Ameninta ca da in judecata ministerul lui Banicioiu

Miercuri, 13 Noiembrie 2013, ora 15:14
3306 citiri
Campion paralimpic demis cu scandal. Ameninta ca da in judecata ministerul lui Banicioiu
Foto: Digi 24

Eduard Novak, campion paralimpic de ciclism, a fost demis din functia de presedinte al Federatiei Nationale de Ciclism, in urma unei sedinte a Consiliului de Administratie care a avut loc marti.

Acesta este acuzat de "evaporarea sumei de 10.000 de euro, necesari pentru organizarea Turului ciclist de la Sibiu".

"Doamna Tocala de la minister m-a asigurat de faptul ca acest consiliu de administratie nu este statutar. Nu am primit nicio decizie scrisa si astept o pozitie oficiala semnata de ministru sau de un secretar de stat. Daca o voi primi, iar demiterea mea este acceptata, voi da in judecata MTS-ul", a declarat Novak, intr-o interventie telefonica la Digi 24.

Carmen Tocala, presedintele Autoritatii Nationale pentru Sport, a precizat, la randul sau, ca demiterea lui Novak "va fi obiectul unei anchete si a unei analize pentru a vedea daca a fost statutara convocarea consiliului de administratie".

Fostul campion paralimpic de ciclism a fost demis, potrivit Digi 24, in cadrul unui consiliu de administratie care nu a fost convocat de catre acesta, Novak fiind singurul in masura faca acest lucru, potrivit statutului Federatiei.

Privitor la acuzatiile legate de disparitia banilor, Eduard Novak a explicat ca suma a disparut dintr-un cont la cateva zile dupa ce a fost ales presedinte al Federatiei.

"Atunci cand am fost ales presedinte, am schimbat dreptul de semnatura, dar a ramas un card atasat unui cont din care au disparut, in trei zile, peste 10.000 de euro. Cand am observat, am blocat contul. Avem numai extrasul din banca, au fost scosi zilnic in jur de 4.000 de lei", a precizat Novak.

In comunicatul oficial de presa, Federatia sustine ca Novak a fost demis "in urma incalcarilor grave ale Statutului si Regulamentului de Organizare si Functionare ale FRC", fara sa precizeze despre ce incalcari este vorba.

Eduard-Carol Novak, campion paralimpic la Londra, a fost ales, la 15 martie, in functia de presedinte al Federatiei Romane de Ciclism, el invingandu-l cu 14-13 pe fostul conducator al forului, Ion Badea, care ocupa acest post din 2009.

Pe langa titlul olimpic obtinut la Londra, Eduard Novak mai are doua medalii de argint, una la Beijing 2008 si una la Londra 2012, precum si cinci medalii mondiale de aur.

M.M.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Eduard Novak demis Federatie Cliclism, #Novak scandal demitere Federatia Ciclism , #demisie