Calimente (PNL): Sa-l suspendam pe Basescu daca respinge procurorii de 2 ori

Joi, 28 Martie 2013, ora 17:19
4164 citiri
Calimente (PNL): Sa-l suspendam pe Basescu daca respinge procurorii de 2 ori

Deputatul PNL Mihaita Calimente a declarat ca nu crede ca premierul Victor Ponta s-a inteles cu presedintele Traian Basescu pentru numirea unor procurori-sefi la DNA si Parchet si ca seful statului trebuie fortat sa-i numeasca pe cei propusi a doua oara, intrucat, crede liberalul, ii poate respinge o singura data, ca pe ministri.

"Cred ca premierul nu va face un asemenea lucru pentru ca se va expune vizavi de cei care l-au votat, care l-au sustinut (...)eu am incredere ca domnul Victor Ponta nu va face acest compromis, in primul rand pentru imaginea domniei sale.

S-a dovedit ca 7,4 milioane de cetateni au dorit ca Traian Basescu sa plece acasa, nu sa ne intelegem cu el.

Cat despre doamna Kovesi, sa ma ierte Dumnezeu, cred ca in tara asta mai exista si alti procurori decat Kovesi si Morar, care s-au lipit ca timbrul de scrisoare de Traian Basescu", a spus Calimente pentru Ziare.com.

Intrebat ce facem in situatia asta, in care procurorii pot fi numiti doar cu un acord intre ministrul Justitiei (postul e ocupat, interimar, de Victor Ponta - n.red) si de presedinte, Calimente nu s-a aratat de acord.

"Se pot numi alti procurori. Daca domnul prim-ministru ne dovedeste calitatea de procuror pe care a avut-o va sta pe propriile picioare, ii va spune domnului Basescu 'astia sunt candidatii', domnul Basescu, in baza a ceea ce a spus Curtea Constitutionala, i-ar putea respinge o data si a doua oara ar putea spune 'astia sunt'. Daca domnul Basescu n-ar intelege, i-am putea spune domnului Basescu - 'domnule Basescu, va rugam sa plecati acasa' si il suspendam din nou. Nu se mai poate sa mai facem jocurile domnului Basescu dupa cum interpreteaza el si cei 2-3 care il sustin", a comentat Calimente.

Cand i s-a spus ca deciciza CCR e valabila pentru numirile de ministri, nu se refera la procurori, Calimente a raspuns: "Daca e la ministri valabila, o fi si la procurori valabila, ca nu sunt mai destepti procurorii decat ministrii sau mai importanti.

Nu cred ca exista vreo tara in lumea asta in care presedintele statului sa administreze justitia si sa spuna 'asta e procurorul', pentru ca nu are nici calitatea, nici menirea sa faca lucrul asta. In lege spune clar: procurorii sunt in subordinea ministrului Justitiei, el e cel care ii propune. Presedintele a inventat tot felul de povesti, e ca si aia cu numirea primului ministru, cand spunea ca el poate sa numeasca pe cine vrea si acum a ajuns cu cutitul la os si a numit pe cine vrea Parlamentul".

In presa au circulat in ultimele zile informatii cum ca presedintele si premierul s-ar fi pus de acord pentru numirea unor procurori-sefi la Parchetul General si DNA.

Intrebat pe aceasta tema miercuri, la B1 TV, seful statului a refuzat sa comenteze.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Calimente suspendare Basescu procurori, #Basescu suspendare numire procurori , #procurori sefi