Boicotul USL scoate Romania din UE? (Opinii)

Vineri, 03 Februarie 2012, ora 07:20
7780 citiri
Boicotul USL scoate Romania din UE? (Opinii)
Foto: Ziare.com

Starea de fapt: Opozitia boicoteaza activitatea legislativa, pastrandu-si posibilitatea de a participa totusi la actiuni specifice primelor zile ale sesiunii parlamentare sau la demiterea-demisia Guvernului.

Motivatia: incalcarea principiilor democratice prin desele angajari ale raspunderii, legi trecute fara cvorum si majoritate, iesirea populatiei in strada, incompetenta si aroganta diriguitorilor, bataia de joc fata de cetateni etc. Scopul: provocarea demisiei primului ministru, eventual a presedintelui, alegeri corecte si anticipate.

Motivele Puterii - motivele Opozitiei

Daca faptele sunt atat de simple si clare, raportarea la ele difera ca de la cer la pamant. Partidele din arcul guvernamental n-au nimic a-si reprosa: cica au reformat statul, au legiferat conform necesitatilor unei bune guvernari, nici vorba de derapaje constitutionale, iar masurile lor isi vor dovedi curand temeinicia.

O repeta de 3 ani, dar efectele sunt inverse si viata tot mai grea. De aceea protesteaza lumea fara incetare, de aceea a aparut actuala criza politica.

Opozitia are motivele ei sa se retraga de la sedinte: se legifereaza fara studii de impact, fara dezbatere parlamentara si publica; netinand cont de votul cetatenesc, s-a alcatuit o majoritate cu transfugi si tradatori de la alte partide; s-au fidelizat ori s-au redus la tacere parlamentari, primari si consilieri prin mita si santaj; se doreste desfiintarea Senatului, ca si bolsevicii; se defaimeaza Opozitia, se promoveaza mediocri in roluri de decizie, se desfigureaza democratia prin vicierea procesului electoral, se demoleaza pluralismul prin concentrarea puterii in mana unui singur om; fara dialog si negocieri nu exista Parlament.

Cristian Preda si DDD

Eurodeputatul PDL Cristian Preda considera ca aceasta "formula radicala de protest" va scoate Romania din UE si ca "USL nu ezita sa incurajeze cresterea monstrilor politici". Vai de capul nostru, daca ajungem la mana extremistilor! Dar pe DD cu al sau Partid al Poporului cine l-a creat si cultivat? Cine si-l ia mereu in calcul?

Deja promisiunile lui DD curg garla, de la bani si mancare pentru tot satul, ca suntem tara bogata, pana la enterteinment. Inca n-au cerut ceva poporenii ca sa nu poata DDD rezolva seara de seara, de la Presedintie la Parlament, de la Justitie si Politie la statul de drept. De altfel, la OTV campania electorala clocoteste de ani buni, iar CNA o mangaie pe crestet.

Externalizarea conflictului

Insa boicotul Opozitiei n-a venit din flori de camp, iar conferinta de presa urmata de dezbateri la PE n-a depasit nicidecum cadrele procedurilor europene. Fireste, ele constituie un semnal de alarma asupra starii interne de fapt.

Nu cumva diriguitorii au gresit, iar greseala lor este aceea care ne scoate din UE? Ati auzit dvs. ca PDL-UNPR-UDMR sa fi primit felicitari pentru inaltarea democratiei pe noi culmi, pentru progresul parlamentarismului romanesc si echilibrul celor trei puteri ale statului de drept? Din contra.

Or atunci, daca boicotul Opozitiei romane se situeaza in cadre legale, daca multimile protesteaza cu mult mai europeneste decat grecii, englezii etc., e clar ca derapajele Puterii sunt cauza ca ramanem la marginea civilizatiei.

Traian Basescu nu este Alba ca Zapada

Sa nu creada cineva ca la curtile europene nu se vede ce se intampla la Bucuresti. De 7 ani, Traian Basescu vrea sa ne demonstreze ca fara el nimic nu se face in tara, ca doar ce spune el e bun, de la statutele Academiei pana la fenomene macroeconomice pe care le bajbaie pana si savantii mondiali, ca pentru el educatia si sanatatea n-au secrete, ca nu i-a rezistat nimeni dintre supusi, ca a alungat sau a promovat in orice functie pe oricine a vrut indiferent de competente, ca orice institutie a statului, fie Parlament, Guvern, CSM, fie Politie trebuie sa-i dea zilnic onorul.

Oare cat de democratic le va fi sunand altor europeni faptul ca presedintele pune prim ministru pe cine pofteste, indiferent de rezultatul alegerilor? Cat de constitutional a fost anuntul prezidential facut cu un zambet malitios in coltul gurii ca taie salariile si pensiile?

Asa ceva nu s-a pomenit pe primele scene politice europene. Greve parlamentare, demonstratii de strada sunt mereu, dar abuzurile de putere ca acestea cu adevarat ne scot din calculele cancelariilor occidentale.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#abuzuri Putere Opozitie, #Guvern democratie USL, #dezbatere USL Parlamentul European , #opozitie