Bat clopote de remaniere: Ce ministri ar putea fi schimbati de premierul Dacian Ciolos (Surse)

Luni, 04 Aprilie 2016, ora 20:47
7171 citiri
Bat clopote de remaniere: Ce ministri ar putea fi schimbati de premierul Dacian Ciolos (Surse)
Foto: Arhiva (Administratia Prezidentiala)

Au trecut mai putin de cinci luni de la investirea noul guvern, iar premierul Dacian Ciolos se pare ca se gandeste deja sa remanieze mai multi ministri.

Avem Guvern: Premierul Ciolos si ministrii sai au depus juramantul. Iohannis ii felicita pentru curaj: Mergeti drepti!

Surse din Guvern au declarat pentru Ziare.com ca pe lista celor vizati de premier se afla ministrul de Interne, Petre Toba, si Aura Raducu, ministrul Fondurilor Europene.

De altfel, inca din luna ianuarie presa a scris ca prim-ministrul vrea sa o schimbe din functie pe Aura Raducu, pentru lipsa de rezultate privind imbunatatirea absorbtiei fondurilor europene.

In ceea ce il priveste pe Petre Toba, in luna noiembrie, dupa scandalul de plagiat in care este implicat, s-a vehiculat ca acesta va fi remaniat de premier. A ramas insa in functie. Mai mult, luna trecuta, Ciolos a zic ca nu va lua o decizie de demitere a ministrului de Interne pana cand acuzatiile de plagiat la adresa acestuia nu sunt probate, premierul admitand ca situatia este una inconfortabila pentru el.

Dacian Ciolos a precizat, intr-un interviu acordat Pro TV, ca asteapta ca acuzatiile potrivit carora Petre Toba si-a plagiat teza de doctorat sa fie probate de un organism competent sa faca aceste evaluari.

Posibilul plagiat al ministrului Toba, analizat de Consiliul National de Etica

Ciolos, despre plagiatul lui Toba: Nu sunt confortabil, dar nu e cazul sa iau eu o decizie unilaterala

Se pare insa ca mai sunt si altii in vizorul lui Dacian Ciolos. Potrivit unor surse citate de Realitatea Tv, premierul ia in calcul si remanierea ministrului Muncii, Ana Costea, fiind nemultumit de cum a gestionat proiectul Legii salarizarii bugetarilor.

Premierul a anuntat luni ca Executivul va avea in sedinta de miercuri o prima discutie asupra proiectului de lege privind salarizarea bugetarilor, explicand ca se afla in lucru doua variante.

Totodata, surse guvernamentale citate de News.ro afirma ca si ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, ar putea pleca din Guvern, imediat dupa Paste. Sursele citate au precizat ca nu va fi vorba de o revocare din functie, ci cel mai probabil de demisie.

Ministrul Agriculturii: Romania e o piata de mana a zecea. Sunt cazuri in care salamul se spala cu otet

Purtatorul de cuvant al Guvernului despre declaratiile ministrului Agriculturii: interpretari personale, neclare si confuze

Ministrului i s-ar imputa declaratiile recente facute fara consultarea si fara acordul Guvernului.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#remaniere guvern Dacian Ciolos, #ministri schimbati Dacian Ciolos , #guvern
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
"Bat colopote de remaniere: Ce ministri ar putea fi schimbati de