Baconschi, despre comasarea alegerilor: O diversiune!

Vineri, 25 Ianuarie 2013, ora 11:052499 citiri
Baconschi, despre comasarea alegerilor: O diversiune!
Foto: Arhiva

Politicienii pun mai putin pret pe comasarea alegerilor: "E o diversiune. Daca se proclama virtutile stabilitatii, atunci stabilitate sa fie, dar toate la timpul lor", afirma fostul ministru de Externe Teodor Baconschi.

De asmenea, "Romania merita o constitutie elaborata de la zero", apreciaza la Digi 24 Attila Korodi, fost ministru al Mediului.

Fostul ministru de Externe Teodor Baconschi reclama "o diversiune" in subiectul comasarii alegerilor, un alt mod de a abate atentia de la subiectele importante. "E o diversiune. Abia am incheiat un ciclu electoral si un an politic marcat de instabilitate. Ar trebui sa fie cu totul altele prioritatile, nu scenarii de alegeri", crede Baconschi.

"Daca se proclama virtutile stabilitatii, atunci stabilitate sa fie, dar toate la timpul lor. Nu vad de ce alegerile pentru Parlamentul European ar trebui eclipsate de prezidentiale, care sunt cele mai intens traite de electorat", apreciaza fostul ministru.

Attila Korodi: "Romania merita o constitutie elaborata de la zero"

Fost ministru al Mediului si deputat al Uniunii Democrate a Maghiarilor din Romania, Attila Korodi, impartaseste opinia fostului coleg de cabinet. "Nici eu nu cred ca este bine", spune el, atragand atentia asupra necesitatii modificarii Constitutiei. "Comasarea nu cred ca este binevenita. Cat despre viitorul scrutin pentru alegerile parlamentare, probabil ca el va depinde si de dezbaterile constitutionale."

"Romania trebuie sa aiba o noua constitutie. Eu cred ca deja ne impotmolim de atatea ori in dezbateri constitutionale, incat Romania merita o constitutie elaborata de la zero", arata Attila Korodi.

Citeste mai multe despre Baconschi, despre comasarea alegerilor: O diversiune! pe Digi 24.