Aviz pozitiv pentru retinerea si arestarea unui senator PNL - urmeaza votul in plen

Marti, 23 Februarie 2016, ora 17:00
3125 citiri
Aviz pozitiv pentru retinerea si arestarea unui senator PNL - urmeaza votul in plen
Foto: Camera Deputatilor

Comisia Juridica a Senatului a dat aviz favorabil, marti, pentru cererea DNA de retinere si arestare a senatorului PNL Doina Tudor.

Astfel, televiziunile de stiri transmit ca au fost 9 voturi pentru, unul impotriva si o abtinere.

DNA face ordinea de zi in Senat: Emotii pentru doi parlamentari vizati de anchete anticoruptie

Tot marti, senatorii juristi au avizat favorabil inceperea urmaririi penale a presedintelui UNPR, Gabriel Oprea.

Avizul dat marti in ambele cazuri este unul consultativ, insa decizia va fi luata in plenul Senatului. Cel mai probabil, un vot in plenul Senatului ar urma sa aiba loc miercuri.

Gabriel Oprea, cu un pas mai aproape de urmarirea penala - unda verde in comisie, urmeaza votul in plen

Dupa ce a mers sa-si consulte dosarul si sa fie audiata in comisia Juridica, Doina Tudor a mentionat ca a prezentat toate dovezile si ca nu le cere nimic colegilor, la vot.

"Am prezentat toate adevarurile si toate dovezile pe care le am si care au fost depuse inclusiv aici. Nu pot sa va spun ca exista o parere, pentru ca nu au cum sa-si dea o parere de fata cu mine (membrii Comisiei juridice - n.red.), asta vor dezbate mai departe.

Au fost prezentate datele de catre cei doi avocati ai mei, cu materialele pe care le-am depus la comisie", a spus senatorul, citat de Agerpres.

DNA cere retinerea si arestarea unui senator - ce acuzatii i se aduc (Video)

De asemenea, Doina Tudor a fost intrebata daca are emotii pentru votul din plenul Senatului.

"Dar cine nu ar avea? (...) Nu le cer nimic (colegilor - n.red.). Nu am niciun drept sa le cer colegilor mei niciun fel de... nimic", a mai spus senatorul PNL.

Doina Tudor este anchetata in dosarul in care fostul sau sot, Daniel George Tudor, a fost retinut pentru luare de mita, la data faptei presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, ulterior vicepresedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara.

DNA precizeaza ca, in perioada martie-mai 2013, Doina Tudor l-a ajutat in mod direct pe Daniel Tudor sa primeasca 200.000 de euro (din totalul de 300.000 de euro primiti de acesta), pentru ca acesta, in calitate de presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, sa favorizeze o firma de asigurari care facuse obiectul unor activitati de control.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Doina Tudor aviz retinere arestare, #retinere arestare Doina Tudor, #Comisia Juridica aviz pozitiv Doina Tudor , #senatori