AUR respinge pasaportul de vaccinarea anuntat de Comisia Europeana: "Masura va alimenta opiniile ca se doreste un control strict al populatiei"

Autor: N.G.
Luni, 01 Martie 2021, ora 17:26
2836 citiri
AUR respinge pasaportul de vaccinarea anuntat de Comisia Europeana: "Masura va alimenta opiniile ca se doreste un control strict al populatiei"
Liderul AUR, George Simion

Alianta pentru Unirea Romanilor respinge intentia Comisiei Europene de a introduce un pasaport digital de vaccinare si considera ca o astfel de decizie este una discriminatorie.

"Va alimenta opiniile care considera ca autoritatile nationale, dar mai ales cele internationale, precum cele de la varful UE, actioneaza pentru un control mai strict al populatiei", a transmis AUR intr-un comunicat de presa.

Reprezentantii partidului afirma ca introducerea unui pasaport digital de vaccinare este echivalenta cu impunerea unui act de identitate european prin care se discrimineaza intre "cetateni model" si "cetateni indezirabili".

Comisia Europeana a anuntat ca va prezenta in martie o propunere privind crearea unui pasaport de vaccinare digital la nivelul UE, potrivit presedintelui CE, Ursula von der Leyen.

Comunicatul Aliantei pentru Unirea Romanilor:

"Alianta pentru Unirea Romanilor a luat act cu ingrijorare de intentia Comisiei Europene de a introduce un pasaport digital de vaccinare anti-COVID-19, prin care se va limita libertatea de miscare a cetatenilor europeni.

Daca aceasta masura va fi adoptata se vor crea doua categorii de cetateni: cei care se vor putea bucura de libertatea de miscare si cei care vor fi sanctionati pentru opiniile lor sau pentru faptul ca nu fac parte din categoriile prioritate de populatie care sunt imunizate prin vaccinare.

Introducerea unui pasaport digital de vaccinare este echivalenta cu impunerea unui act de identitate european prin care se discrimineaza intre "cetateni model" si "cetateni indezirabili". Aceasta masura discriminatorie va alimenta opiniile care considera ca autoritatile nationale, dar mai ales cele internationale, precum cele de la varful UE, actioneaza pentru un control mai strict al populatiei, pentru sanctionarea celor cu opinii dizidente si restrangerea drepturilor si libertatilor.

AUR cere autoritatilor statului roman, comisarului din partea Romaniei, Adina Valean, si altor reprezentanti ai Romaniei in diversele foruri europene, sa se opuna acestei masuri discriminatorii, antidemocratice si periculoase pentru libera circulatie a persoanelor, unul din pilonii pe care a fost construita Uniunea Europeana.

Conditionarea deplasarii in spatiul comunitar de prezentarea unui test negativ la iesirea, respectiv intrarea din/in tara este o masura de protectie suficienta in raport cu posibilitatea raspandirii virusului SARS-CoV-2 in urma deplasarilor transfrontaliere".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Promisiunea UE pentru Ucraina, în materie de apărare antiaeriană. Țările care pot furniza sisteme Patriot Kievului
Promisiunea UE pentru Ucraina, în materie de apărare antiaeriană. Țările care pot furniza sisteme Patriot Kievului
Miniştrii de externe şi ai apărării din UE, reuniţi luni, 22 aprilie, la Luxemburg, au promis suplimentarea ajutorului pentru Ucraina în materie de apărare antiaeriană. Decizia a fost...
Scandal în Parlament. Ședința pentru candidații la Consiliul Concurenței, suspendată din lipsă de cvorum
Scandal în Parlament. Ședința pentru candidații la Consiliul Concurenței, suspendată din lipsă de cvorum
Şedinţa plenului reunit al Parlamentului a fost suspendată luni, 22 aprilie, înainte de votul asupra candidaţilor propuşi pentru Consiliul Concurenţei, din lipsa cvorumului, după ce...
#aur, #certificat, #vaccinare, #pasaport, #Uniunea Europeana, #covid, #pandemie , #AUR