AUR anunta un proiect de lege care sa limiteze durata starii de alerta

Miercuri, 07 Aprilie 2021, ora 12:44
Autor: Alina Toma
AUR anunta un proiect de lege care sa limiteze durata starii de alertaSimion duce in parlament un proiect pentru limitarea restrictiilor/Foto: George Simion/Facebook

Partidul AUR va depune un proiect care prevede limitarea la 90 de zile a perioadei in care starea de alerta poate fi prelungita de catre Parlament, potrivit copresedintelui partidului George Simion.

"Vom face un an de zile de cand se tot prelungeste starea de alerta si Parlamentul nu este intrebat. Tocmai de aceea, depunem astazi acest proiect de lege, pentru ca starea de alerta la 90 de zile sa fie votata in Parlament, astfel incat sa nu poata fi prelungita. Astazi strangem semnaturile, am cerut sprijin si de la ceilalti parlamentari, ne-am dus catre cei de la PSD, dar nu au vrut sa semneze", a precizat Simion, intr-o conferinta de presa, la Palatul Parlamentului.

Potrivit liderului AUR, initiatorul proiectului este deputatul Lilian Scripnic, iar propunerea legislativa va fi semnata de peste 20 de parlamentari ai partidului.

SIMION: Masurile restrictive nu sunt justificate, nu sunt sustinute de specialisti

"Dupa cum s-a vazut in ultima saptamana, AUR este singura opozitie la aceste masuri de restrictie care nu au nicio justificare. Toata lumea in spatiul public sesizeaza ca masurile nu sunt justificate, ca nu au o fundamentare, ca nu sunt sustinute de specialisti, dar nimeni pana acum nu indraznea, cel putin la nivelul Parlamentului, sa conteste aceste masuri. Nu e nicio problema, le vom contesta noi. Deputatul AUR de Galati Lilian Scripnic a initiat o lege pentru a nu mai permite Guvernului sa prelungeasca starea de alerta sine die", a mai spus George Simion.

De altfel, liderii AUR au instigat la proteste in toata tara fata de noile restrictii anti-COVID. Lideri ai Aliantei pentru Unirea Romanilor, precum George Simion sau Claudiu Tarziu au fost nelipsiti din strada, insa si parlamentari mai putin cunoscuti s-au alaturat protestatarilor.

 Articol citit de 2887 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  Gile
  07.04.2021, 20:12
  Foarte simplu
  Si Biblia sa devina Constitutia Romaniei !
  Ha, ha, ha !
  Kuchta
  07.04.2021, 16:23
  Simion, bate campii
  Simion a spus ca masurile nu sunt justificate, dar miile de morti de covid-19, alea nu sunt deajuns?.
  Gile
  07.04.2021, 20:14
  Foarte simplu
  Sosoaca (aleasa pe listele AUR) : Ne cerem scuze Ambasadei Rusiei!
  Asta explica tot!
  DUTTY
  08.04.2021, 09:23
  Si mai simplu!!!
  Pe VOI ambasadele va dirijeaza ,iar ambasadorii va dau ordine pe care VOI neomarxistii le indepliniti fata sa comentati!!!
  Asta spune mult mai multe!!!!
  MacGigi
  07.04.2021, 15:52
  Eu zic sa punem biserica in mijlocul satului. Sa incepem cu
  inceputul.

  Domnule LudovicOrban, sef al Camerei parlamentului, va rog sa furnizati fotografia acestui articol Politiei pentru procesare si amendarea reglementara!

  Sunt curios ce veti face cu acest partid extremist in parlament. 100% dintre actiunile si declaratiile acestui AUR sunt contrare bunului simt, recomandarilor anti pandemice si cutumelor parlamentare. AUR este responsabil de toate declaratiile, adunaturile publice neautorizate, organizate de catre ei.

  Alegatori AUR, l-ati introdus micul Goebels in parlament, acum il asteptati pe micul Hitler austriac la presedintie? Un adevarat Anschluss :))))))
  Impio
  07.04.2021, 14:47
  EU votez proiectul, NUMAI daca acestia il ajusteaza corespunzator...
  Starea de alerta sa fie de MAXIMUM 30 (treizeci de zile)... LUCRATOARE!
  cuiulluipepelea
  07.04.2021, 14:05
  bai simioane
  pe cind o propunere de lege pentru antivaccinisti , daca se imbolnavesc sa-si plateasca spitalizarea ,daca nu sa mearga la teodosie sa-i vindece.
  gebeleizishelios
  07.04.2021, 13:49
  Autoritățile Ticaloase ale GuvWernului de Ocupație din România
  starea de alerta a fost instituita doar in baza rezultatelor la testele RT-PCR, a caror acuratete indoielnica nesigura, imprecisa si plina de erori, nu numai in Romania, ci si multe alte state de pe continentul european este arhicunoscuta. Or, autoritatile nu sunt doar despotice, ci si ipocrite,viata cetatenilor Romaniei nu trebuie sa deprinda de toanele, capriciile, si ipotezele neverificate ale unor autoritati care actioneaza intr-un mod in care isi compromit autoritatea prin inconsecventa decizionala. Ci viata cetatenilor Romaniei si normalitatea trairii ei sunt un lucru pe care nimeni nu are dreptul ca sa-l perturbe, stanjeneasca, tulbure, vatame si afecteze negativ, pe baza unor supozitii care se bazeaza pe date contestabile si eronate. In competentele pe care le are seful DSU, nu se regaseste si aceea de a incalca dupa bunul plac drepturile si libertatile cetatenilor romani, si nici de a emite acte normative care intra in conflict juridic si constitutional cu legea fundamentala a Romaniei!autoritatile permitandu-si sa restranga exercitiul unor drepturi si libertati (in speta, libertatea de miscare si dreptul la viata privata) printr-un act infralegal, iar nu prin lege, in total dispret fata de articolul 53 din Constitutie.cat de iresponsabili pot fi reprezentatii statului care aleg sa puna economia la pamant si sa distruga mental populatia " pentru a te feri de o viroza",incalcat Constitutia Romaniei, legile si conventiile internationale privind drepturile pacientilor (Conventia de la Oviedo) pentru o viroza care are morbiditate si mortalitate asemanatoare cu ale unei gripe sezoniere.
  Injineru
  08.04.2021, 00:52
  Ho ca aducem excrocii Moscovei.
  .
  DUTTY
  08.04.2021, 09:22
  Ba nu , pe tine te aducem tovarase caporal !!!!
  .))))))))))
  tarfrad
  07.04.2021, 13:41
  Ha, ha, ha!
  Din știrile pe surse... hAUR va depune in Parlament un proiect de lege prin care să se stabilească faptul că in Romania cainele... miaună, pisica... latră, iar bizonii... put...!

  Iar, ca amendament, vor ca limba oficială, cea romană, să fie inlocuită cu cea rusă!
  Oare chiar credeți că in afară de psd va mai vota cineva acest proiect de lege...?
  FrumoasaTara
  07.04.2021, 13:25
  Cea mai decisiva "masa iresponsabila de alegatori" a fost ...
  constituita din cei ce nu s-au prezentat la vot, care au pus botul la sloganurile ciumei rosii potrivit carora "toti fura" (se subintelege ca toti fura ca ei, ciumatii rosii), sau care s-au aratat "scarbiti de politica", desi in continuare sunt printre cei mai critici postasi.
  Avem exact ce am votat, iar neprezentarea constituie cel mai iresponsabil si otravitor vot!
  Stefannel
  07.04.2021, 16:52
  Cine e mai destept oare?
  Iti explic pe scurt: cei ce au votat PSD au facut-o pentru un castig, o sacosa cu mancare, 50 lei, un ajutor social. Stiau ca aleg ceva prost dar si-au vazut de interesul propriu.
  Cei ce au votat pdl-pnl-usr au pus botul la vrajeli si s-au prostiti, chiar crezand ca voteaza ceva bun.
  Ei, care sunt mai naivi si creduli?
  Gile
  07.04.2021, 20:16
  Foarte simplu
  Pe termen lung cei care au votat mafia PSD sunt naivi deoarece nu o sa mai aiba posibilitatea sa voteze democratic daca mafia PSD se hotaraste "sa reduca democratia"!
  ceapa_verde
  07.04.2021, 13:15
  Din lac in put
  In OUG 21/2004, unde scrie de starea de urgenta si starea de alerta, pentru starea de alerta nu este trecut termen. Daca ar fi fost trecut ar fi trebuit sa spuna si ce se intampla in continuare, adica incetarea tuturor restrictiilor sau revenire la starea de urgenta. Pana la incetarea evenimentelor generatoare ale starii de alerta ( peste o saptamana, o luna, un an...), cum nimeni nu poate sa dea un termen pentru terminarea unui eveniment ce produce starea de urgenta, legiuitorul nu a indicat un termen, prezenta acestuia considerandu-se a genera probleme mai mari decat absenta lui. Daca orice initiator de legi o face sub impulsul momentului, pe genunchi, urmarind un castig imediat, fara o analiza atenta si din toate partile a propunerii, modificarea produce totdeauna pagube mai mari decat beneficiile.
  CARCOTASUL
  07.04.2021, 13:14
  ideia unei astfel de legi
  arata cat de putzina minte au aceste bipede vorbitoare care s-au infiltrat in Parlamentul Romaniei sub impulsul unei mase iresponsabile de alegatori. Nu se gandesc, cumva, sa propuna si o lege despre limitarea stricta in timp a razboaielor si jihad-urilor ? In fond, noi ne aflam astazi in razboi cu un dusman biologic extrem de puternic si perfid, dovada stand numarul mare de decese ce i se datoreaza. Deci, acesti "parlamentari" vor sa impuna limitarea in timp a evolutiei unui razboi natural... pe care nimeni nu stie cum sa-l controleze. Ei stiu ?
  Stefannel
  07.04.2021, 16:54
  Au ajuns legal
  AUR a ajuns in Parlament asa de legal precum pnl-udmr-psd: votati de oameni sau cu tablete.
  Care e problema?