Apelul filosofului Sorin Lavric, care cere mai multor intelectuali de marca sa sustina AUR, produce discordie printre scriitori: "A fost tinut in brate, publicat si promovat"

Miercuri, 09 Decembrie 2020, ora 16:256992 citiri
Apelul filosofului Sorin Lavric, care cere mai multor intelectuali de marca sa sustina AUR, produce discordie printre scriitori: "A fost tinut in brate, publicat si promovat"
Foto: Facebook

Apelul presedintelui Senatului Alianta pentru Unirea Romanilor (AUR), Sorin Lavric, viitor parlamentar al acestei formatiuni, adresat unor intelectuali romani, carora le cerea sa sustina partidul, a starnit spriritele printre mai multi scriitori. Totul este public, pe Facebook.

Imediat dupa alegeri, Sorin Lavric, a publicat un editorial in care cerea, printre altele, unor intelectuali sa sustina AUR: "Nu e pacat sa nu ne daruim Romaniei? Veniti sa inlocuim casta politica. Asa sa ne ajute Dumnezeu!"

"Ii rog pe intelectualii de dreapta, adversari pina de curind in aceste alegeri, a caror deceptie dupa alegeri le-o inteleg, sa-si revina de pe urma socului si sa priveasca la viitor. Vreti o Dreapta unita care sa dreneze mlastina castei politice? Puteti sa iesiti din amaraciunea unei dezamagiri de moment spre a pune umarul la o renastere in spirit?
Voi, Mihai Neamtu, Mircea Platon, Adrian Papahagi, Catalin Avramescu, Teodor Baconschi, Radu Paraschivescu, puteti fi linga noi, pentru binele Romaniei?

Voi, Pompiliu Diplan, Iulian Capsali, Razvan Codrescu, Razvan Bucuroiu si toti oamenii de dreapta, pe care va am la suflet fiindca sintem din aceeasi stirpe, puteti sa intrati intr-o miscare menita a schimba din temelii falanga politica? Tu, Victor Roncea, poti sa te dezbari de obsesii pentru a intelege ca Dreapta nu se cladeste pe diatriba sterila impotriva lui Liiceanu, Patapievici si Boia? Vreti concordie intru Hristos sau vreti discordie intru nimicul urii? Ce vreti? Sa fierbem la infinit in otravuri meschine, sau sa ridicam conditia de roman crestin la un prag de mare elevatie?," scria Lavric, pe platforma r3media.ro.

Citeste apelul lui Sorin Lavric- Viitor senator AUR, discurs mistico-religios: "In patru ani vom disloca partidele din Parlament. Stim ca vom muri, iar gandul acesta ne da o tinuta"

Ironiile lui Paraschivescu

Prima reactie a venit, marti, de la scriitorul Radu Paraschivescu, care a declinat aceasta invitatie.

"Lucrurile care ne despart sunt mai multe decat cele care ne apropie. Pe langa asta, port masca, nevrednicul de mine," conchide acesta.