Antonie Solomon, singurul candidat la presedintia PD-L Craiova

Marti, 03 August 2021, ora 10:281194 citiri
Antonie Solomon, singurul candidat la presedintia PD-L Craiova
Foto: Arhiva

Primarul Antonie Solomon, trimis in judecata de procurorii DNA pentru fapte de coruptie si eliberat din arest in 8 septembrie, este singurul candidat la sefia organizatiei municipale Craiova a PD-L.

"Nu stiu de ce nimeni nu mai candideaza. Probabil din respect pentru mine si pentru ce am facut in Craiova si pentru partid. Putea sa se inscrie oricine, dar nu a mai facut-o nimeni", a declarat, vineri, Antonie Solomon, citat de Mediafax

Acesta detine si in prezent functia de presedinte al PD-L Craiova.

Totodata el ia in calcul si o candidatura pentru un nou mandat la Primaria Craiovei in 2012. "O sa vad daca lumea ma mai vrea si am sa candidez. O sa fac si un sondaj de opinie ca sa vad cum stau si o sa iau o decizie", spune acesta.

La conferinta de alegeri a PD-L Craiova, care va avea loc, vineri dupa-amiaza, la Casa de Cultura a Studentilor, democrat-liberalii isi vor alege structura de conducere a organizatiei municipale.

Pentru functia de secretar general exista, de asemenea, o singura candidatura depusa, respectiv a viceprimarului Teodor Sas. Pentru cele doua functii de prim-vicepresedinte s-au inscris viceprimarul Marinica Dinca, consilierul local Gheorghe Albastroiu, deputatul Mihai Surpateanu si Gheorghe Hotaranu.

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a fost arestat preventiv in 3 martie, pentru luare de mita in forma continuata, uz de fals si fals intelectual. El a fost incarcerat la Penitenciarul Colibasi, iar in 7 iulie a fost transferat la Penitenciarul de Maxima Siguranta Galati. Solomon este acuzat ca ar fi primit 50.000 de euro mita de la un actionar principal al firmei PIC din Pitesti pentru a-i facilita diverse servicii in Craiova. In acelasi dosar sunt cercetati si Cornel Penescu, Dragos George Stancu si Gheorghita Pieca.

Primarul suspendat al Craiovei Antonie Solomon a fost eliberat din arest in 8 septembrie, prin decizia Curtii de Apel Galati.