Antonescu preamareste alianta cu PSD: 68% dintre romani ar vota cu USL

Sambata, 05 Februarie 2011, ora 12:07
2631 citiri
Antonescu preamareste alianta cu PSD: 68% dintre romani ar vota cu USL
Foto: Antena3

Inainte de a se semna protocolul aliantei dintre PSD si ACD, liderul PNL, Crin Antonescu, a tinut sa lamureasca liberalii si electoratul ca acesta este cel mai bun pas de facut, inclusiv din punct de vedere al voturilor.

"S-a vorbit de cateva pericole, riscuri, ce pandesc un asemenea pas", a spus Antonescu. "Va dau toate asigurarile ca si eu si ceilalti nu suntem scutiti de nelinisti", a recunoscut presedintele PNL. "Este un pas ce poate avea consecinte enorme, un pas care poate fi decisiv", a admis el.

"Dintre acestea, s-au vehiculat cateva: riscul pierderii identitati PNL". Referitor la asta, Antonescu este de parere ca ar fi vorba de "un risc fals", "pentru ca in textul politic al acestui acord mentinerea identitatii din toate punctele de vedere este explicit garantata". "Depinde exclusiv de noi ca acest pericol sa nu existe de fapt", a mai spus Antonescu.

"S-a vorbit foarte mult de riscul rezervei, neintelegerii sau respingerii de catre o parte a electoratului nostru - din patru sondaje pe care le-am facut noi, am avut surpriza sa constat ca dorinta de a produce o schimbare in Romania este poate mai mare la electoratul nostru decat la noi insine", a declarat liderul PNL.

"Electoratul liberal voteaza si sustine o astfel de alianta", a spus Antonescu, mentionand ca PNL pierde 2-3% din voturi, la fel ca si PSD, dupa cum a tinut penelistul sa puncteze, atragand insa atentia ca aceste voturi sunt recastigate de cele apartinand nehotaratilor, "care vin la noi".

Electoratul buvurestean sustine alianta

El a mai spus ca se astepta ca electoratul bucurestean sa fie rezervat, mentionand ca, potrivit sondajelor realizate de liberali, 62-68% dintre romani ar vota cu USL.

"Paradoxul si chiar surpriza este pentru mine si pentru Vlad Moisescu, un om care se temea cot la cot cu mine de asta, ca electoratul bucurestean, un electorat foarte important, va fi foarte rezervat. Ei bine, surpriza este ca din toate zonele tarii, gradul de sustinere pentru aceasta alianta cel mai mare este in Bucuresti si asta, cred, ca trebuie sa ne spuna ceva", sustine Crin Antonescu.

"Conform acestor sondaje, astazi, sau mai degraba ieri, in zilele din urma cand aceste sondaje au fost facute, sunt gata sa voteze pentru aceasta uniune, aceasta coalitie PSD-PNL-PC o cifra intre 62 si 68% din electoratul Romaniei", a conchis el.

"Alianta cu PC, care a generat o campanie mediatica fara precedent, m-a pus si pe mine pe ganduri, dar dupa aceasta alianta, PNL, ce nu a depasit 27% in niciun sondaj in 2010, a ajuns la 30%, a crescut in evaluarea sociologica pentru ca ceea ce conteaza acum pentru mare parte din electorat este coagularea Opozitiei - pasul facut cu conservatorii ne-a adus puncte si noua si lor, pentru ca a fost un pas spre directia dorita de concetatenii nostri", a spus liderul PNL.

"Am avut grija foarte mult de componenta liberala, am facut-o mereu cu mai mult sau mai putin succes, dar cu egala indrazneala si vointa politica", a mai spus Antonescu. "E cazul sa ne aplecam si asupra celeilalte componente din doctrina, nationala".

"E foarte clar din toate punctele de vedere ca Romania e intr-o situatie grava, ca e in fata unei alegeri majore, si ca romanii au nevoie de o alterntiva acum, puternica si capabila sa salveze aceasta tara si sa o indrepte pe o directie corecta", a mai spus liderul PNL.

Antonescu: E regretabil ca textul a aparut inaintea semnarii

Inaintea sedintei DP, Crin Antonescu a tinut sa mentioneze ca este regretabila aparitia textului protocolului de constituire a aliantei cu PSD inaintea semnarii propriu-zise, mentionand ca textul a fost distribuit la circa 200 de liberali si ca el nu poate controla circulatia acestuia.

Presedintele PSD, Victor Ponta, si-a exprimat, vineri seara, la inceputul sedintei Comitetului Executiv National (CExN), nemultumirea fata de faptul ca liderii PNL cu care negociase, joi seara, forma finala a protocolului dintre cele doua parti, l-ar fi dat publicitatii inainte de semnare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Crin Antonescu DP, #Antonescu despre alianta, #pierderi PNL alianta, #Alianta PSD ACD , #Alianta PSD ACD
Comentarii
Poza conti
conti
rank 5
Antonescu prezinta colegilor ce castiga si ce pierde PNL din alianta cu PSD
I
I.E.Feher
rank 1
Antonescu prezinta colegilor ce castiga=3 trandafiri plini de sangele romanilor inainte de 1989