Antonescu: Ministrul liberal al Justitiei ar putea face alte numiri de procurori (Video)

Miercuri, 03 Aprilie 2013, ora 15:33
3026 citiri
Antonescu: Ministrul liberal al Justitiei ar putea face alte numiri de procurori (Video)
Foto: B1TV

Crin Antonescu a declarat ca este posibil ca viitorul ministru al Justitiei, care va fi desemnat de conducerea PNL miercuri seara, sa faca noi propuneri de procurori la sefia parchetelor, in contradictie cu cele abia facute de actualul interimar de la justitie, premierul Victor Ponta.

Intr-o conferinta de presa tinuta la scurt timp dupa ce s-a aflat ca premierul a desemnat-o pe Laura Codruta Kovesi la sefia DNA si pe Tiberiu Nitu pentru functia de procuror general, Crin Antonescu a declarat ca ramane in discutie varianta ca PNL sa renunte la Ministerul de Justitie.

"Vom discuta acest lucru, chiar nu vreau sa-l prefigurez. Vom discuta aceste lucruri la Biroul Politic National, dar ideea - a mea cel putin, vom vedea a Biroului - este urmatoarea: da, PNL nu se derobeaza de aceasta responsabilitate", a spus presedintele PNL.

Intrebat explicit de un jurnalist daca noul ministru al Justitiei din partea PNL poate veni cu alte propuneri de procurori sefi urmarind procedura, Crin Antonescu a raspuns afirmativ.

"Eu cred ca da, dar ramane de vazut. Despre aceste propuneri nu stim deocamdata ca sunt propuneri si pe mine sigur ca ma intereseaza finalul procesului, dar deocamdata eu am vorbit despre propuneri", a raspuns el.

Presedintele PNL a subliniat ca daca partidul sau isi asuma Ministerul Justitiei atunci isi va asuma si numirile de procurori.

"Da, eu cred ca PNL trebuie sa-si asume aceasta raspundere, dar s-o asume cu totul", a punctat liderul liberalilor.

Crin Antonescu nu a putut preciza cum s-ar putea proceda procedural in cazul unor noi nominalizari de procurori sefi. "Nu stiu, asta este o chestiune de detaliu, va promit ca mai discutam diseara, daca mai sunteti curiosi, dupa ce vedem care e decizia PNL. Eu am spus deocamdata doar puncte de vedere", a afirmat el.

De asemenea, intrebat de un jurnalist daca, in opinia sa, viitorul ministru liberal al Justitiei ar trebui sa retraga sau sa mentina numirile facute de Victor Ponta, Crin Antonescu a replicat ironic: "Acestea sunt chestiuni de procedura, daca va spun eu acum ce sa faca ministrul Justitiei o sa spuneti ca sunt dictator".

Victor Ponta a trimis miercuri o adresa la CSM in care anunta ca a decis sa o numeasca pe Laura Codruta Kovesi la sefia DNA si pe Tiberiu Nitu in functia de procuror general, dupa ce, cu doar cateva ore inainte, anuntase ca renunta la idee dupa discutiile avute cu procurorii din CSM.

Ponta renunta sa desemneze procurorii sefi si anunta o noua procedura de selectie

Ponta s-a razgandit din nou: Kovesi propusa sef la DNA, Nitu - procuror general

Consiliul Superior al Magistraturii a stabilit calendarul audierilor celor propusi de premier, urmand ca avizul sa se dea la inceputul lunii iunie.

Kovesi si Nitu ar putea fi numiti in functii abia in iunie - vezi calendarul CSM

Decizia premierului i-a luat pe liberali prin surprindere. Crin Antonescu a declarat ca nu a fost consultat de premier si ca se delimiteaza de "trocul politic" facut de Victor Ponta cu Traian Basescu.

De asemenea, Comisia Europeana a reactionat spunand ca nu a fost informata in legatura cu renuntarea la procedura transparenta de selectie a procurorilor sefi.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Antonescu procurori sefi, #Antonescu ministru justitie liberal, #Antonescu noua numire procurori , #procurori sefi