ANI: Presedintele CJ Hunedoara, in stare de incompatibilitate

Marti, 22 Mai 2012, ora 11:15
2698 citiri
ANI: Presedintele CJ Hunedoara, in stare de incompatibilitate

Agentia Nationala de Integritate a stabilit ca presedintele CJ Hunedoara, Ioan Mircea Molot, s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 2008-2009.

"MOLOT Ioan Mircea s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 26.09.2008 - 30.01.2009, deoarece a detinut, simultan, atat functia de presedinte al Consiliului Judetean Hunedoara, cat si functia de Presedinte al Adunarilor Generale ale Actionarilor (AGA), respectiv reprezentant al unitatii administrativ-teritoriale in adunarile generale ale societatilor comerciale de interes local la S.C. DRUMURI SI PODURI S.A. Deva", se arata intr-un comunicat al ANI de marti.

ANI mai precizeaza ca functia de presedinte al Consiliului Judetean e incompatibila cu cea de conducere a unei societati comerciale.

"La data de 16 iunie 2008 a fost validat mandatul lui Molot de presedinte al Consiliului Judetean Hunedoara pentru perioada 2008-2012, iar incepand cu data de 26 septembrie 2008, acesta a detinut functia de presedinte al Adunarilor Generale ale Actionarilor (AGA), respectiv reprezentant al unitatii administrativ-teritoriale in adunarile generale ale societatilor comerciale de interes local la S.C. Drumuri si Poduri S.A. Deva.

Astfel, au fost identificate elemente in sensul incalcarii legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor, deoarece, potrivit prevederilor din Legea nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, "functia de (...) presedinte si vicepresedinte al consiliului judetean este incompatibila cu: (...) functia de presedinte sau de secretar al adunarilor generale ale actionarilor sau asociatilor la o societate comerciala, respectiv functia de reprezentant al unitatii administrativ-teritoriale in adunarile generale ale societatilor comerciale de interes local sau de reprezentant al statului in adunarea generala a unei societati comerciale de interes national", se mai arata in comunicat.

Daca decizia ANI nu e atacata sau e confirmata de instanta, Mircea Molot isi pierde dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica, cu exceptia celor electorale, pe o perioada de 3 ani.

In cazul in care persoana nu mai ocupa o functie sau o demnitate publica la data constatarii starii de incompatibilitate, interdictia de 3 ani opereaza, potrivit legii, de la data ramanerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti de confirmare a existentei unei stari de incompatibilitate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cătălin Cîrstoiu se pare că s-a dovedit a fi mai degrabă nepotrivit pentru a candida din partea PSD+PNL pentru Primăria Capitalei. Astfel, alianța care formează și guvernul ar lua deja în...
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
#Mircea Molot ANI incompatbili, #Mircea Molot conflict interese , #incompatibil