Andreea Paul-Vass: Nu ne putem permite un hazard ca in 2008

Autor: Ana Ilie
Vineri, 04 Noiembrie 2011, ora 20:20 2436 citiri
Foto: Arhiva

Consilierul premierului roman, Andreea Paul-Vass, atrage atentia ca Romania nu poate mari salariile la inceputul lui 2012, din cauza contextului international, insa subliniaza ca tara noastra este mai stabila si mai "bine asezata bugetar si economic" decat Grecia.

"Nu ne putem permite un hazard ca in 2008", a spus Vass, vineri seara, invitata la Tvr Info, referindu-se la asteptatele mariri de salarii si pensii, din 2012.

"Am fost nevoiti sa taiem... Nu ne putem permite acum un astfel de risc si iresponsabilitate. Noi nu ne putem permite sa ne batem joc de soarta romanilor; nu ne putem permite cresteri salariale la inceput de 2012. Sigur ca politicienii vor fi foarte bucurosi sa transmita informatii atat de pozitive, daca va fi cazul, dar eu nu ma hazardez", a spus consilierul de stat.

Andreea Paul Vass a explicat si de ce nu pot fi marite salariile la inceputul lui 2012: "Trebuie sa le spunem romanilor ca Romania nu este o insula izolata, depindem de ce se intampla in ograda partenerilor nostri economici, in UE; intr-o singura saptamana, Grecia a reusit sa destabilizeze o intreaga constructie a compromisului. O initiativa halucinanta de genul celei a premierului elen, neasumarea politica a masurilor care se impun, risca sa pericliteze intreaga constructie europeana".

"Din acest punct de vedere lucrurile nu pot degenera", intrucat "regiunea de sud-est a Europei ar fi direct afectata", chiar daca "Romania e mult mai sigura, mai bine asezata bugetar si economic" decat Grecia.

Oficialul a admis ca "romanii se asteptau ca, dupa doi ani dificili, sa ajungem sa crestem salariile si pensiile, insa lucrurile s-au inrautatit".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News