Anastase nu are nicio abatere disciplinara, au decis deputatii juristi (Video)

Miercuri, 17 Noiembrie 2010, ora 16:40
1992 citiri
Anastase nu are nicio abatere disciplinara, au decis deputatii juristi (Video)
Foto:innpolitics.ro

Comisia juridica a constatat, prin vot, ca Roberta Anastase nu a avut niciun fel de abatere disciplinara care sa justifice o sanctiune, a precizat presedintele acestii for, Daniel Buda.

"Am avut o dezbatere pe cele trei sesizari depuse la Comisia juridica impotriva dnei. Roberta Anastase, doua din partea PSD, una din partea PNL. In urma discutiilor avute in cadrul comisiei s-a constatat ca nu este vorba de niciun fel de abatere din partea doamnei presedinte si ca cele circumscrise in sesizarile formulate nu au niciun fel de suport in legalitate", a precizat la finalul sedintei secrete presedintele Comisiei juridice Daniel Buda.

El a precizat ca decizia s-a luat prin vot, iar cele trei concluzii "potrivit carora nu avem de-a face cu abateri disciplinare care sa justifice luarea unei masuri prevazute in Regulament" vor fi inaintate Biroului Permanent.

"A existat un vot, a fost 13 la 14 pentru doua dintre sesizari, iar la sesizarea celor de la PNL au fost 12 voturi pentru constatarea unei abateri, o abtinere si 14 voturi impotriva", a spus Buda.

Deputatii din Comisia juridica au dezbatut si votat, miercuri, in sedinta secreta, solicitarea PSD de sanctionare a presedintelui Camerei Deputatilor Roberta Anastase pentru incalcarea Regulamentului.

Deputatul PSD Florin Iordache a propus, marti, suplimentarea ordinii de zi a Comisiei juridice cu solicitarea PSD de sanctionare a presedintelui Camerei Deputatilor pentru incalcarea Regulamentului forului, presedintele Comisiei, Daniel Buda, anuntand ca acesta va fi discutat in sedinta de miercuri.

Buda a propus discutarea solicitarii PSD miercuri, la ora 12.00, anunt ce a starnit nemultumirea colegilor sai de partid. Deputatul PDL Mihail Boldea a sustinut ca este necesara invitarea presedintei Camerei. "Cred ca este normal s-o invitam si pe dna presedinte Roberta Anastase, este normal sa-si spuna punctul de vedere asupra solicitarii", a spus deputatul PD-L Mihail Boldea, care a propus ca dezbaterea sa aiba loc saptamana viitoare, insa Buda nu a revenit asupra deciziei.

Inca din luna iunie, PSD si PNL incearca sa obtina sanctionarea lui Anastase potrivit procedurilor Regulamentului. Mai intai, in vara, PSD a depus o sesizare la Comisia juridica deoarece Anastase nu a recunoscut votul pentru numirea pesedistului Valer Dorneanu la CCR, reluand procedurile, astfel incat a fost numit din partea Camerei pedelistul Mircea Minea. O alta etapa a conflictului Anastase-opozitie a fost marcata de votul la Legea pensiilor, presedinta Camerei alegandu-se pe langa amenintarile cu sanctionarea potrivit Regulamentului Camerei si cu o plangere penala la PICCJ. In fine, Anastase a starnit un nou val de antipatie cand a acceptat constituirea independentilor ca grup parlamentar si apoi cand a promovat in ultimele zile modificarea Regulamentului Camerei astfel incat deciziile in Biroul Permanent sa nu se mai ia in conditii de cvorum.

Clotilde Armand: „De fiecare dată când deschide gura Ciolacu asistăm la un fel de stand-up comedy plătit din banii noştri”
Clotilde Armand: „De fiecare dată când deschide gura Ciolacu asistăm la un fel de stand-up comedy plătit din banii noştri”
Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 afirmă despre Marcel Ciolacu că de fiecare dată când deschide gura, asistăm la un fel de stand-up comedy plătit (fără să vrem) din banii noştri şi...
Dreapta Unită a pornit la vânat de voturi din diasporă. Tur de forță pentru liderii alianței, în Marea Britanie și Italia
Dreapta Unită a pornit la vânat de voturi din diasporă. Tur de forță pentru liderii alianței, în Marea Britanie și Italia
Lideri ai Dreptei Unite s-au întâlnit cu românii din Marea Britanie şi Italia pentru a le prezenta priorităţile pentru diaspora, informează, duminică seară, un comunicat transmis de...
#Anastase abatere disciplinara respingere, #sanctionare Anastase, #Roberta Anastase legea pensiilor , #camera deputatilor