Ambasadorul SUA: Nu intrebati ce poate face Romania pentru voi, ci ce puteti face voi pentru ea

Luni, 14 Decembrie 2015, ora 16:32
3002 citiri
Ambasadorul SUA: Nu intrebati ce poate face Romania pentru voi, ci ce puteti face voi pentru ea
Foto: Facebook/Ambasada SUA

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, s-a intalnit, luni, la Facultatea de Drept, cu studenti ai Universitatii din Bucuresti, carora le-a vorbit despre presedintele John Fitzgerald Kennedy si implicarea civica a tinerilor.

"Nu intrebati ce poate face Romania pentru voi, intrebati-va ce puteti face voi pentru Romania", le-a transmis studentilor Klemm, parafrazand cuvintele fostului presedinte american.

Diplomatul le-a spus tinerilor ca reprezinta noua generatie a tarii si vor deveni "conducatorii acestui frumos pamant" - Romania.

Ambasadorul SUA la Bucuresti, discutii online cu romanii despre interzicerea fumatului, noul Guvern si vize (Video)

"Asadar, va intreb: ce veti face, viitori lideri ai Romaniei? Veti transforma Romania in locul pe care vi-l doriti, lipsit de coruptie, bazat pe statul de drept, un loc prosper, cu o administratie publica eficienta, capabila, un loc care sa semene mai mult cu restul Europei?

Veti raspunde chemarii la datorie, atunci cand tara voastra va avea nevoie de voi? Veti candida intr-o zi pentru o functie, asa cum ne incuraja Kennedy, pentru a va sluji tara si pentru a rezolva problemele mari cu care se confrunta astazi Romania? Veti face acest lucru nu pentru ca este usor, ci tocmai pentru ca este greu, asa cum spunea Kennedy?", i-a intrebat ambasadorul pe cei prezenti.

Ambasadorul SUA: Daca nu ar fi fost coruptia, Romania ar fi putut avea autostrazi

El a subliniat ca John Fitzgerald Kennedy a inspirat generatii de americani sa dea dovada de spirit civic si sa participe activ la democratia americana. De asemenea, propria sa familie continua sa promoveze aceasta viziune: fratii, nepoatele si nepotii lui Kennedy au fost membri ai Congresului sau au fost alesi in functii de conducere in statele lor. Fiica sa, Caroline Kennedy, este ambasador al SUA in Japonia.

Ambasadorul a precizat ca, pentru el, mostenirea presedintelui american este una simpla: slujirea umanitatii, a tarii si comunitatii si promovarea unei lumi mai bune pentru generatia viitoare.

Mesajul transmis de noul ambasador SUA in limba romana

Ambasadorul le-a oferit celor prezenti exemplare ale cartii "Profiles of Courage", semnata de presedintele Kennedy. Studentii facultatilor de Drept, Limbi si Literaturi Straine - American Studies, Administratie si Afaceri, Stiinte Politice au pus intrebari despre politica lui Kennedy in Europa de Est, despre Corpul Pacii, despre obiectivele ambasadorului in mandatul sau, dar si despre democratia romaneasca si actualele evolutii politice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#Hans Klemm tineri Romania, #Hans Klemm studenti, #ambasador SUA tineri , #ambasador