Ambasadorul Rusiei la Bucuresti, convocat la MAE dupa o postare la adresa custodelui Coroanei

Marti, 26 Noiembrie 2019, ora 16:22
9335 citiri
Ambasadorul Rusiei la Bucuresti, convocat la MAE dupa o postare la adresa custodelui Coroanei
Foto: Arhiva Pixabay

Ambasadorul Rusiei la Bucuresti, Valery Kuzmin, a fost convocat, marti, la Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Potrivit reprezentantilor MAE, el a vorbit cu un director general din cadrul ministerului.

MAE a anuntat ca ambasadorul ar fi fost convocat cu privire la o postare de pe pagina Ambasadei Rusiei din Romania, in care Margareta, custodele Coroanei, este acuzata de fake news.

Postarea respectiva se numeste "Despre fobiile istorice si geopolitice ale Custodelui tronului romanesc".

Iata ce continea postarea incriminata de MAE:

"Intr-un mod aproape imperceptibil, anul 2019, cel plin de evenimente, a ajuns in pragul Zilei Nationale a Romaniei, 1 decembrie, iar apoi se apropie si sarbatorile de Craciun si de Revelion...

- In seria evenimentelor de dinainte de sarbatori, deja conform traditiei, s-a desfasurat si o receptie in onoarea corpului diplomatic, organizata de Custodele Coroanei Romane.

- Atmosfera ce precede sarbatorile din fostul palat regal a fost insa umbrita de tipatul razboinic al 'soimilor', pe care eram obisnuiti sa-l auzim de la Washington sau de la sediul NATO de la Bruxelles. Dupa cugetarile despre soarta istorica dificila si realizarile actuale ale statului roman, doamna Margareta a dat dovada de o ingrijorare ce era demna de o intrebuintare mai buna, cu privire la 'securitatea' regiunii Marii Negre si a 'unei parti a lumii in jurul a ceea ce se numeste de obicei 'flancul sudic' al Aliantei Nord-Atlantice'.

- In spiritul celor mai grave fobii istorice cultivate inca in 'Vechiul Regat' si cu nimic mai prejos decat standardele industriei de mainstream occidentale ce produce fake news, stiri false, Custodele Coroanei a decis sa probeze 'mantaua de strateg geopolitic', care are grija securitatii si bunastarii nu doar a propriului stat, ci si cel putin a unei jumatati din Eurasia si a intregului spatiu euro-atlantic. Din pacate, in comparatie cu grandiozitatea planului, concluziile si retetele propuse s-au dovedit a fi dureros de primitive si usor de recunoscut.

- Rusia a fost numita fara ambiguitate drept principalul vinovat al tuturor necazurilor si problemelor, si ale ei "atacuri la securitatea si bunastarea popoarelor" au fost catalogate in mod categoric, ce nu permite nicio obiectie. Cu regret suntem nevoiti sa constatam ca toate acestea se bazeaza pe fake news-urile deja mentionate, pe care propaganda NATO le infiltreaza zilnic in mintea oamenilor de rand si este dispusa deja sa le prezinte drept un adevar si fapte istorice aproape incontestabile.

- Sa incepem cu 'atacul asupra Georgiei din 2008', despre care a vorbit fara cea mai mica indoiala doamna Margareta. Nu o sa incercam sa o convingem sa-si schimbe parerea apeland la numeroasele marturii ale martorilor oculari si ale participantilor, la demascarea repetata a numeroaselor trucuri ale propagandei occidentale, dar recomandam cu insistenta sa citeasca cel putin un rezumat al raportului voluminos elaborat in 2009 sub indrumarea faimoasei doamne diplomat elvetian H. Tagliavini pentru Consiliul Europei, cu scopul de a a stabili faptele legate de operatiune realizata de Rusia pentru a constrange Georgia la pace (http://news.bbc.co.uk/2/shared/bsp/hi/pdfs/30_09_09_iiffmgc_report.pdf).

Pe scurt: expertii europeni de renume au constatat fara echivoc vinovatia presedintelui de atunci al Georgiei M. Saakashvili, care a dat ordin armatei sale (apropo, armatei care trecuse printr-un proces de recalificare intensa sub indrumarea instructorilor americani) sa-i atace in mod perfid pe locuitorii civili din capitala Osetiei de Sud, orasul Tskhinval, si locatia din apropiere a pacificatorilor rusi, desfasurati acolo in conformitate cu acordurile internationale menite sa puna capat conflictului georgiano-osetian din 1991-1992.

- 'Interventia militara' in Orientul Mijlociu in 2015 a pus capat extinderii Statului islamic sangeros, inuman (interzis in Rusia), care la acel moment controla mai mult de 90% din teritoriul Siriei suverane. Si acest lucru, in ciuda faptului ca, pana atunci, de cativa ani, 'puternica coalitie antiterorista' in frunte cu Statele Unite si majoritatea tarilor NATO, luptase fara succes cu ISIS. Sosind pe pamantul sirian la invitatia guvernului legitim al presedintelui B. Assad, militarii rusi au ajutat la rasturnarea situatiei, iar acum aproape 90% din teritoriul Siriei a fost eliberat de sub puterea teroristilor-ucigasi si revine treptat la viata pasnica. Dar, de fapt, o persoana de sange regal a invinovatit Rusia pentru acest lucru, iar situatia pana in 2015, se pare, ca o considera un merit al Statelor Unite si NATO.

- Situatia este chiar si mai grava cu faptele din cugetarile Custodelui Coroanei despre Ucraina, in special in contextul Marii Uniri a Romaniei din 1918 mentionate anterior in discurs. In Crimeea, care astazi face parte din Rusia, a avut loc un referendum democratic, in cursul caruia aproximativ 95% dintre participanti s-au pronuntat in favoarea independentei si reunificarii cu Rusia. Fapte similare, cu privire la Transilvania, Basarabia sau Bucovina unite cu Romania in anii 1917-18, nu sunt cunoscute in stiinta istorica obiectiva.

- Ei bine, si prin 'problemele cu care ne confruntam in Ucraina' (citat direct din discursul doamnei Margareta), ar trebui, se pare, sa intelegem lovitura de stat de la Kiev din februarie 2014, organizata, finantata si sustinuta de Washington si de o serie de capitale din Europa Occidentala, in urma careia in Ucraina a venit la putere un nou regim super-corupt, cu o conceptie neonazista, de fapt, asupra lumii si a societatii.

- In lantul de tragedii se cere sa fie mentionat sangerosul razboi civil dezlantuit de acest regim in Donbass (conform diferitelor estimari, de la 15 la 50 de mii de victime, in principal din randul populatiei civile), atitudinea de indulgenta fata de teroarea sangeroasa radical-nationala a mostenitorilor colaborationistilor din timpurile celui de-al Doilea Razboi Mondial (incendierea si distrugerea Casei Sindicatelor din Odessa, evenimente sangeroase din Mariupol, Harkov etc.). Ca sa nu vorbim si de jefuirea si distrugerea economiei, ce a adus pe fiecare al cincilea ucrainean (aproximativ 10 milioane) in situatia de a fi obligat sa-si caute un loc de munca in strainatate, despre legi odioase ale educatiei si ale limbii de stat, ce lezeaza drepturile legale inclusiv ale minoritatii nationale romanesti in aceasta tara.

- O reactie de sincera surprindere si regret o genereaza si faptul ca reprezentanta a celor 'cinci generatii' ale familiei regale a Romaniei, popoarele careia au parcurs un drum lung luptand pentru independenta de jugul strain, pentru credinta lor, pentru drepturile culturale si lingvistice, nu este capabila sa inteleaga motivele populatiei din Ucraina de Est (Donbass), fortata, in fata terorii neo-naziste, sa puna mana pe arme pentru a proteja memoria istorica a stramosilor sai gloriosi, propria cultura si limba materna.

- Trebuie sa constatam, ca reteta universala propusa cu privire la modul de a se confrunta cel mai bine cu 'marea de probleme' a lui Hamlet si cu 'atacurile Rusiei', pare cel mai putin originala si seamana la infinit cu citate din discursurile actualului presedinte american: 'Mai multi bani pentru bugetul militar!...'.

- Si vom mai adauga: pe aceasta cale 'binele acestei natiuni' (cititi complexul militar-industrial american) este garantat. Ei bine, firimiturile de la masa boierilor, desigur, vor ajunge la o oarecare parte dintre supusi".

Principesa Margareta a declarat ca sprijina eforturile NATO si a condamnat atacurile Rusiei

Postarea ambasadei a venit dupa ce Margareta, custodele Coroanei Romaniei, a declarat, pe 21 noiembrie, ca sustine eforturile NATO si condamna atacurile Rusiei asupra Georgiei, Ucrainei si interventia militara din Orientul Mijlociu in 2015.

"In urma cu cateva luni, Romania si-a unit mainile cu Polonia si Statele Baltice la 80 de ani de la semnarea Pactului Molotov-Ribbentrop, un odios tratat semnat de dictaturile ucigase ale secolului al XX-lea. De asemenea, sustinem cu toata inima eforturile actuale ale NATO de a stimula apararea aliatilor nostri baltici; securitatea lor ramane securitatea noastra. Salut si contributiile aliatilor nostri in apararea Romaniei", a afirmat MS Margareta.

"Dar ma intreb doar daca facem destul, avand in vedere problemele cu care ne confruntam in Ucraina si in jurul Marii Negre. Permiteti-mi sa va reamintesc: toate atacurile Rusiei asupra securitatii noastre, de la atacul asupra Georgiei din 2008 pana la atacul asupra Ucrainei din 2014 si interventia militara rusa in Orientul Mijlociu in 2015 s-au intamplat in partea noastra a lumii, in jurul a ceea ce obisnuia sa fie numit 'flancul sudic' al NATO.

Am sporit bugetele noastre de aparare si vom continua in acest sens. Dar cu totii ar trebui sa ramanem fideli principiului nostru cardinal, potrivit caruia securitatea europeana este indivizibila; aceasta este lectia pe care am invatat-o din ororile secolului trecut", a completat custodele Coroanei.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#ambasador Rusia convocat MAE , #ambasador