Ambasadorul Finlandei: Ii recomandam carnea de ren lui Mihaita Calimente!

Joi, 07 Martie 2013, ora 18:03
60697 citiri
Ambasadorul Finlandei: Ii recomandam carnea de ren lui Mihaita Calimente!

Ambasadorul Finlandei in Romania, doamna Ulla Vaisto, a vorbit despre aderarea Romaniei la Schengen si i-a dat o replica deputatului PNL Mihaita Calimente, care spusese ca finlandezii sunt "mancatori de reni" si ca mai bine ar avea grija de granita lor cu Rusia, "prin care se trece ca prin branza".

"Finlandezilor le place carnea de ren, o recomandam, e foarte sanatoasa, are un gust excelent, nu avem de ce sa ne rusinam ca o mancam. I-o recomandam si lui Mihaita Calimente, e binevenit in Finlanda sa guste carnea de ren", a declarat Excelenta Sa pentru Ziare.com.

Ea a dat o replica si in privinta acuzatiei ca granita ruso-finlandeza e una foarte permeabila.

"Acuzatia despre frontiera nu are baza, granita noastra e cea mai sigura din Uniunea Europeana. Nu e nicio posibilitate sa o traversezi ilegal. Aducem de bunavoie acolo pe oricine doreste sa vada cat de bine functionala e", a spus Ulla Vaisto, pe acelasi ton degajat.

Ambasadorul Finlandei a vorbit si despre aderarea Romaniei la Schengen, pe care spune ca tara sa si-o doreste mult, desi s-a opus in consiliul JAI de joi, insa trebuie ca si tara noastra sa progreseze in privinta domniei legii si a anticoruptiei.

"A fost foarte clar ca niciun consens nu poate fi atins in Consiliul JAI. E mai intelept sa iei decizia cand e un consens foarte clar. Intre timp, intelegem ca miscarea libera e foarte importanta pentru Romania si Bulgaria, e si obiectivul nostru sa intrati cat mai curand. Asteptam ca Romania sa progreseze cat mai repede in ce priveste domnia legii si anticoruptia", a comentat diplomata finlandeza.

Atac la Finlanda

Deputatul liberal Mihaita Calimente a declarat, miercuri, pentru Ziare.com ca Olanda si Finlanda actioneaza strict la ordinul Germaniei in privinta aderarii Romaniei la Spatiul Schengen.

Mihaita Calimente, despre Finlanda: Mancatorii de reni se tem ca venim sa le tundem renii?

Mihaita Calimente admite ca din vara anului trecut pana acum Romania a inregistrat o involutie in chestiunea Schengen, dar sustine ca ea este imputabila exclusiv lui Traian Basescu.

Deputatul liberal, membru in comisia de aparare, ordine publica si siguranta nationala, ne-a declarat ca nu il intereseaza parerea "mancatorilor de reni" care n-au cum sa comita acte de coruptie doar pentru ca "le e atat de frig si nu pot sa plece de acasa".

Aderarea la Schengen, amanata

Ministrii de Interne si Justitie din statele membre UE reuniti, joi, in Consiliul JAI, au convenit amanarea deciziei privind aderarea Romaniei si Bulgariei pana la o data ulterioara nedefinita.

Aderarea la Schengen, amanata oficial. Stroe nu e nemultumit

In plus, ministrii din Consiliul JAI au decis ca rediscutarea temei sa aiba loc intr-o reuniune in luna decembrie a acestui an, a declarat ministrul roman de Interne, Radu Stroe, in cadrul reuniunii de la Bruxelles.

"As vrea sa aduc la cunostinta opiniei publice faptul ca ceea ce s-a decis astazi este sa se reia subiectul Schengen pana la sfarsitului anului 2013 in vederea stabilirii cailor de urmat pe baza abordarii in doua etape. Aceasta solutie practic reconfirma continuarea procedurilor privind aderarea Romaniei la Schengen. Aceasta a fost solutia de compromis pe care a acceptat-o toata lumea si ca urmare, cum se spune, mergem inainte", a declarat Radu Stroe intr-o conferinta de presa.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#ambasador Finlanda Calimente reni, #ambasador Finlanda Romania Schengen , #Schengen