Ambasada de la Londra, obligata de instanta la plata a 75.000 de lire, ca restanta la chirie. Ce spune Dan Mihalache

Marti, 04 Februarie 2020, ora 19:53
5891 citiri
Ambasada de la Londra, obligata de instanta la plata a 75.000 de lire, ca restanta la chirie. Ce spune Dan Mihalache
Foto: Facebook/Ambasada Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord

Ambasada Romaniei la Londra are de platit 75.000 de lire sterline intr-un litigiu comercial ce are ca obiect restante datorate de statul roman proprietarului imobilului in care a stat ambasadorul Dan Mihalache. El sustine insa ca a platit pentru perioada in care a folosit cladirea.

"E un litigiu comercial intre noi si respectivul proprietar, un cipriot pe care il cheama Christodoulo, care a avut un contract pe un an.

Inainte cu trei luni, conform contractului, noi l-am notificat ca nu dorim sa ducem acel contract pana la capat si el considera ca noi ar trebui sa-i platim toate cele noua luni ramase, in timp ce noi am platit pana la data la care am plecat din imobilul respectiv, in prealabil notificandu-l cu trei luni", a afirmat ambsadorul Romaniei la Londra, Dan Mihalache.

Oficialul roman a precizat ca resedinta a fost folosita pana in iulie 2019, ultimele trei luni de chirie fiind platite ulterior.

"El (antreprenorul cipriot - n.red.) considera ca trebuia sa-l platim pana in aprilie 2019, ceea ce nu era corect. Am platit pe toata perioada in care am stat plus trei luni, perioada de notificare, din aprilie pana in iulie", a mai precizat acesta.

Conform publicatiei The Times, o instanta din Anglia a decis, la finalul anului trecut, ca Ambasada Romaniei la Londra are de platit 73.270 de lire sterline, care reprezinta arierate din chiria datorata de statul roman pentru imobilul folosit ca resedinta a ambasadorului in perioada aprilie 2008-aprilie 2019.

Suma totala restanta s-ar ridica la peste 75.000 de lire sterline, chiria lunara fiind de 12.000 de lire sterline, conform sursei citate.

Dan Mihalache a anuntat ca va ataca ordinul judecatoresc.

"In litigiu el sustine ca trebuia sa i se plateasca tot contractul. Acesta a gajat cu contractul cu ambasada un imprumut bancar, dupa care a scos si imobilul pe piata in iulie 2018. Nu a gasit chirias la vreme si acum incearca sa isi rezolve problemele care vin de fapt din imprumutul lui bancar.

Avem dovezi cum a scos imobilul pe piata. N-am niciun fel de apasare, dar nici nu vreau sa fiu luat de fraier de omul asta", a mai spus Mihalache.

Ambasadorul Romaniei la Londra a explicat ca statul roman nu mai are nicio datorie fata de proprietarul imobilului din Hyde Park.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Mihalache ambasador restanta casa Londra , #ambasador