Ambasada britanica, despre cazul Ochi: Urmarim deciziile Parlamentului privind imunitatea alesilor

Joi, 30 Aprilie 2015, ora 14:26
3179 citiri
Ambasada britanica, despre cazul Ochi: Urmarim deciziile Parlamentului privind imunitatea alesilor
Foto: Digi24

Ambasada Marii Britanii continua sa urmareasca indeaproape situatia din domeniul judiciar din Romania, inclusiv deciziile Parlamentului privind imunitatea alesilor, si impartaseste preocuparea CE din raportul MCV privind "succesul limitat" al cererilor DNA de ridicare a imunitatii unor parlamentari.

"Ambasada Marii Britanii la Bucuresti continua sa urmareasca indeaproape situatia din domeniul judiciar din Romania, inclusiv deciziile Parlamentului privind imunitatea alesilor", a precizat, joi, misiunea diplomatica, in urma respingerii de catre Camera Deputatilor a cererii DNA de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a deputatului PSD Ion Ochi.

"Am luat cunostinta si impartasim preocuparea aratata in cel mai recent raport al Comisiei Europene privind progresul Romaniei in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV) legat de faptul ca 'DNA a avut un succes limitat in a convinge Parlamentul sa raspunda pozitiv cererilor sale privind ridicarea imunitatii unor membri ai legislativului pentru a permite deschiderea de investigatii si aplicarea unor masuri preventive de detentie'", se arata in raspunsul Ambasadei Marii Britanii.

Totodata, Ambasada reitereaza faptul ca "egalitatea tuturor cetatenilor in fata legii reprezinta un important principiu democratic".

Reactia Ambasadei britanice vine dupa cea a Ambasadei SUA, care a precizat ca "nu trebuie sa se faca abuz de imunitatea parlamentara pentru a apara pe cineva de raspundere".

Ambasada SUA, dupa ce deputatul Ochi a fost salvat de colegi: Sa nu se abuzeze de imunitate!

Camera Deputatilor a respins, miercuri, cererea de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a deputatului PSD Ion Ochi, fiind inregistrate 108 voturi "pentru" si 152 "impotriva".

Deputatii s-au exprimat asupra solicitarii DNA prin vot secret cu bile.

Deputatul Ion Ochi, pus de DNA sub control judiciar dupa ce a fost salvat de la arest

Deputatul PSD Ion Ochi a declarat, miercuri, in plenul Camerei Deputatilor, unde se discuta cererea DNA privind arestarea sa preventiva, ca nu credea sa ajunga vreodata subiect de spectacol mediatic si ca in pofida dificultatilor a ramas un om onest si are toata deschiderea pentru justitie.

DNA a cerut, saptamana trecuta, Camerei Deputatilor incuviintarea retinerii si arestarii preventive a deputatului PSD Ion Ochi, el fiind suspectat ca in perioada in care a fost vicepresedinte al Consiliului Judetean Brasov a aprobat contracte cu dedicatie.

Ochi este acuzat de luare de mita si abuz in serviciu.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Ambasada Marii Britanii Ochi DNA, #Ambasada Marea Britanie imunitate parlamentari , #deputat